Cârciumaru s-a retras pentru a nu alege între Condescu şi Ciurel

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, cere demisia lui Marin Condescu de la şefia clubului Pandurii, uitând probabil că a renunţat acum câţiva ani la calitatea de membru fondator. În paralel, Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu, dă bir cu fugiţii şi se retrage din AGA, în loc să se implice în rezolvarea problemelor. Cârciumaru a dat ieri o declaraţie cel puţin amuzantă. A spus că ţine şi la conducerea CEO, şi la partid, şi la Condescu, şi la administraţie, dar nu vrea să mai încaseze lovituri. Cert este că pe 15 octombrie, la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie de la Pandurii, Cârciumaru ar fi trebuit să facă o alegere: Condescu sau Ciurel.

Retragerea lui Florin Cârciumaru din Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la Clubul Sportiv Pandurii creează şi acum discuţii. De exemplu, pentru preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, demisia şefului său de partid, Florin Cârciumaru, este un argument că Marin Condescu a greşit.  „Faptul că domnul Cârciumaru şi-a dat demisia ca membru din AGA mi-a dat dreptate. Măsura lui Condescu a fost făcută fără consultare, fără un temei foarte clar care să aibă asigurarea finanţării postului, să existe în organigramă. Dar eu cred că mai degrabă, cum îi stă în caracter domnul Condescu, face vâlvă, diversiuni“, spune Călinoiu. În final, crede Călinoiu, cel mai bine ar fi ca Marin Condescu să fie schimbat din fruntea clubului. „Şi Florin Cârciumaru şi Viorel David vor performanţă. Nu se schimbă jucătorii, staff-ul tehnic şi se schimbă cel care produce asemenea fenomen. Dacă nu lasă liberă activitatea de preşedinte al CS Pandurii, căruia îi atribuim felicitări şi mulţumiri pentru ce a făcut, acum va fi momentul să găsim alt formulă“, explică Ion Călinoiu.

Şi Florin Cârciumaru crede că Marin Condescu nu se mai încadrează. „Am constat în ultimul timp că domnul Condescu nu se încadrează în cerinţele care vin din  partea CEO în sensul că nu vrea să pună la dispoziţie documentele financiare. M-a sunat foarte mult cu decizia de a-l numi pe Liviu Andrei. Am fost întrebat şi am spus că nu este bine şi nu trebuie luată această hotărâre pe stradă“, spune acesta.

Inima lui Cârciumaru e mare

Florin Cârciumaru a declarat ieri la un post local de radio că s-a săturat să încaseze lovituri. El este supărat că este luat în seamă doar când îi convine lui Marin Condescu. „Numai de încasez lovituri din toate părţile şi nu sunt luat în calcul de factorii de decizie de la echipă decât atunci când este nevoie de mine. Am decis şi cred că nu am greşit să mă retrag din funcţia de membru AGA“, a spus acesta.

Primarul Cârciumaru mai spune că era în dificultate deoarece ţine la toată lumea. Şi la Ciurel, şi la Condescu, şi la Călinoiu. Pe scurt, este în „mijlocul evenimentelor“. „În actuala conjunctură consider că nu este bine să mai rămân acolo. Ţin la echipa de conducere care a făcut performanţă, dar ţin şi la echipa de la partid, de la administraţie, ţin foarte mut şi la conducerea actuală a CEO. Deci sunt o persoană la mijlocului evenimentelor, aşa că cel mai bine ar fi să găsească altă persoană în locul meu“, a concluzionat Cârciumaru.

ZVON

Chiar dacă a încercat să explice retragerea din AGA, Cârciumaru nu a fost convingător. Surse spun că, de fapt, a fugit de acuzaţia de incompatibilitate. Funcţia de membru în AGA Pandurii nu ar fi compatibilă cu cea de primar. Alţii spun doar că primarul suferă o boală grea: frica. El nu ar fi putut să voteze schimbarea lui Condescu, dar nici bine nu i-ar fi fost dacă nu-i asculta pe colegii de partid Călinoiu şi Ciurel.

ŞEDINŢĂ

Pe 15 octombrie ar putea fi o şedinţă a CA Pandurii când se va discuta şi numirea lui Liviu Andrei. La sfârşitul acestei luni, Consiliului Local va desemna un alt reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor. Ar putea fi un consilier municipal sau un angajat al instituţiei. Mai mut, s-ar părea că şi vicele Aurel Popescu renunţă la funcţia din CA  al echipei.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: