Liderul Marin Condescu se uită cu speranţă la PSD

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, a declarat ieri la un post de radio că viitorul Complexului Energetic Oltenia depinde de liderii PSD Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu. Declaraţia lui Condescu a fost pe de o parte reală, în sensul că la guvernare se află PSD şi decizia se află la aceştia, dar şi surprinzătoare, în condiţiile în care Ion Călinoiu era pe pancartele minerilor care au protestat în luna mai. De asemenea, Ion Călinoiu este unul dintre cei care au susţinut măsurile luate de administraţia CEO, mai ales cele împotriva federaţiei lui Condescu. Cât despre relaţia cu Ciurel, Condescu spune că este una „ne-emoţională, ci instituţională“.

Schimbarea de atitudine a lui Marin Condescu coincide cu vizita premierului Victor Ponta. Săptămâna trecută, fostul deputat Dan Ilie Morega vorbea despre o reconciliere între Marin Condescu şi Laurenţiu Ciurel, directorul general executiv al CE Oltenia. „Nu e vorba de nicio reconciliere, este vorba despre o înţelegere de care noi am dat dovadă de fiecare dată şi vom fi alături de CE Oltenia, cum suntem şi faţă de celelalte entităţi din industria minieră şi energetică“, răspunde Condescu la Radio Infinit.

Acesta a continuat şi a spus că împreună cu primarul Târgu Jiului, Florin Cârciumaru, cu Ion Călinoiu - preşedintele CJ Gorj şi administraţia CE Oltenia va găsi cele mai bune soluţii pentru companie. „Şi eu cred că, pentru Oltenia, dacă vorbim, rolul determinant îl vor avea domnul primar Cârciumaru şi domnul preşedinte Călinoiu, care împreună cu conducerea CEO şi FNME vom găsi soluţiile cele mai bune în care cel mai puţin trebuie să aibă de suferit angajaţii şi oamenii din zonele miniere“, a declarat Condescu. El a mai spus că relaţia dintre el şi Laurenţiu Ciurel este un instituţională. „Nu trebuie să fie o relaţie personală între noi, ci una instituţională. Odată cu venirea domnului ministru Niţă sper să fi demarat colaborarea pentru a găsi soluţiile pe termen mediu şi lung pentru CEO. Din punctul meu de vedere este o relaţie bună între mine şi domnul Ciurel“, a precizat preşedintele FNME.

NECESAR LA IANRĂ

Condescu a mai spus că, la iarnă, activitatea CEO va fi definitorie în România.  „Va fi din nou pusă în evidenţă importanţa companiei“, explică Condescu. Cât despre discuţiile cu Victor Ponta, Condescu spune că au fost despre complexurile Oltenia şi Hunedoara, crearea de noi locuri de muncă prin redeschiderea unor exploatări minere, precum şi situaţia companiei în cazul în care consumul de energie va scădea şi în 2014.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: