Nu a reușit comasarea liceelor fără rezultate

Liceele tehnologice din Târgu Jiu urmau să fie comasate, decizia fiind luată în urma rezultatelor slabe de la examenul de Bacalaureat. Astfel, din cinci unități școlare ar fi rămas doar două.

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, spune că, pe lângă rezultatele rușinoase de la examenul maturității, clădirile sunt foarte mari, iar majoritatea dintre licee abia mai reușeau să  își întregească clasele.

”Dorința mea de reformă profundă în sistemul de învățământ județean a mers mai departe. Mi-am dorit să iau o decizie care atrăgea foarte multe tensiuni, dar mi le asumam. Este vorba despre comasarea liceelor tehnologice din Târgu Jiu. Sunt multe licee care au rezultate extrem de mici, rușinos de mici la examenul de Bacalaureat. Nu mă mai feresc de cuvinte. Mi se pare important să nu încercăm să mai cosmetizăm realitatea. Sunt clădiri foarte mari care erau pline cu elevi, dar în trecut. Acum cu greu își mai fac clasele”, a spus Dana Constantinescu.

Inspectorul șef al ISJ Gorj a explicat faptul că o astfel de comasare nu însemna reducerea numărului de catedre. Ideea de reformă nu a fost agreată de autoritatea locală, mai spune Constantinescu.

”Dintr-un număr de 5 licee tehnologice, mi-aș fi dorit să rămână două. Nu s-ar fi redus numărul catedrelor, ale profesorilor titulari. Nimeni nu rămânea șomer. Noi ca inspectorat am luat decizii să nu mai facem angajări în județ, iar personalul auxiliar care rămânea în plus îl transferam. Din păcate, nu s-a dorit această reformă profundă, nu a fost agreată de către autoritatea locală”, a mai declarat Constantinescu.

Vizualizări: 4,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: