Nu au vrut aerodrom, dar acum visează la un parc industrial. Primar: Așa rămâne loc de păscut și pentru animale

Au spus ”NU” la realizarea unui aeroport în comună, iar acum speră ca într-o zi să vine un investitor care să facă o hală industrială pe izlazul din localitate. Este alegerea făcută de consilierii locali din Stănești la propunerea primarului, reușind în felul acesta să dea cu piciorul unei oportunități unice pentru comună dar și pentru județul Gorj.

În urmă cu un an de zile, autoritățile locale din Stănești au ignorat o investiție de milioane de euro pe motiv că animalele localnicilor nu mai au unde să pască dacă,  izlazul comunal ar fi fost transformat în aeroport.

Consilierii locali în frunte cu primarul nici nu au vrut să audă de propunerea prin care ar fi trebuit să cedeze izlazul comunal Aeroclubului României și Ministerului Transporturilor pentru ca aici să fie construit un aerodrom care ar fi adus multe beneficii nu doar comunei Stănești ci și județului Gorj. Fostul secretar de stat Iulian Popescu a adus în Gorj și specialiști în acreditarea unui astfel de aerodrom, iar locul era potrivit pentru această activitate. Tot în 2021 a fost organizat la Stănești cel mai mare spectacol aviatic din ultimii zeci de ani, când a fost efectuată și o cursă București-Târgu Jiu, cu scopul de a atrage atenția asupra oportunităților pe care le oferă investiția într-un aerodrom. 

Interesant este că, atunci, printre argumente a fost și că terenul este al oamenilor și că au animale care pasc pe el. Acum pare că argument pentru scoaterea a 10 hectare din izlaz a fost chiar faptul că cetățenii nu mai au animale care să pască pe teren.

În contextul în care în 2021 aleșii locali din Stănești au fost împotriva unei investiții de circa 20 de milioane de euro, acum au aprobat o hotărâre prin care au sus 10 hectare din izlazul comunal. Primarul spune că nu are o ofertă concretă, dar dacă apare… să fie pregătit.

”Am emis o hotărâre de Consiliu Local pentru a face PUZ-ul pentru 10 hectare de teren din izlazul comunal. Ne gândim ca în viitor să facem aici un parc industrial. Consilierii locali au fost de acord cu această propunere pentru că îți doresc aici o zonă industrială și o autonomie financiară a unității administrativ teritoriale. Izlazul are 450 de hectare și noi am scos din ele numai 10 hectare pentru parcul industrial și în felul acesta rămâne loc și pentru crescătorii de animale pentru pășunatul acestora. Cei care au vrut să facă aeroport voiau tot izlazul, ori așa ceva nu am putut face. Noi pregătim terenul și așteptăm solicitări din partea celor care vor să facă la Stănești un parc industrial”, a declarat Constantin Bicheru, primarul din Stănești.

Galerie foto



Vizualizări: 2,339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: