Primeşti 40.000 de euro pentru a porni o afacere. Condiţii!

Oportunitate pentru gorjenii care vor să dezvolte o afacere. O asociaţie, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Gorj şi Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, pune la bătaie peste 11 milioane de lei pentru  formarea a 300 de persoane în domeniul antreprenoriatului. Aplicanţii pot primi chiar 40.000 de euro pentru pornirea unei mici afaceri.

Asociaţia Excelsior pentru Excelenţă în Educaţie este liderul proiectului „Start-up pentru excelenţă”, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU). Valoarea totală a proiectului este de 11.273.712 lei, iar mai bine de jumătate din sumă va merge către înfiinţarea de noi afaceri. Activităţile proiectului se vor derula în regiunea Sud-Vest Oltenia, iar perioada de implementare este de 36 de luni. Proiectul a fost lansat vineri, 2 februarie, la Târgu Jiu.

Peste 300 de şomeri, persoane inactive sau din rândul celor care au o slujbă şi doresc să înfiinţeze o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă vor beneficia de cursuri de formare antreprenorială. Ulterior, pe bază de concurs de planuri de afaceri, ei vor primi sprijin financiar pentru înfiinţarea unei afaceri cu profil non-agricol în zonele urbane. „Cele 46 de noi businessuri care se vor realiza, finanţate cu sume între 30 şi 40 de mii de euro, sunt importante pentru judeţul Gorj şi pentru tot ce înseamnă tineri antreprenori din judeţ”, a explicat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Circa 100 de noi locuri de muncă

Fiecare afacere va trebui să aibă cel puţin doi angajaţi, aşadar se vor crea cel puţin 92 de noi locuri de muncă. „Toţi participanţii vor beneficia de susţinerea noastră pe toată durata proiectului, atât pe partea de pregătire profesională pentru antreprenoriat, cât şi pentru pregătirea planurilor de afaceri. Dar, şi cei 46 care vor fi selectaţi vor fi sprijiniţi de către experţii noştri în derularea afacerilor şi în creşterea acestora în aşa fel încât să rămână şi să fie sustenabile ulterior”, a explicat Cosmin Zah, managerul de proiect.

Selecţia candidaţilor va avea loc în perioada următoare, în cadrul unor întâlniri care vor avea loc la Târgu Jiu şi Craiova. Timp de şase luni se vor face selecţiile şi cursurile de pregătire. La începutul anului 2019 ar urma să se înfiinţeze noile afaceri care vor trebui să funcţioneze minimum trei ani. Cei interesaţi de cursurile de antreprenoriat pot aplica pe site-ul asociaţiei.

Vizualizări: 2,535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: