Primar obligat să execute hotărâri judecătorești, dar nu are bani

Problemele legate de fondul funciar par să nu se rezolve curând în comuna gorjeană Bolboşi. Autorităţile locale de aici aşteptau cu sufletul la gură rectificarea bugetară pentru a angaja o firmă specializată şi totodată agreată de Oficiul de Cadastru să pună în executare câteva zeci de hotărâri judecătoreşti. Comuna Bolboşi nu a primit însă niciun leu.

Gheorghe Bilea spera să rezolve problema fondului funciar la sfârşitul acestui an, însă nu are nicio şansă. Mai mult decât atât, se teme ca primăria şi comisia de fond funciar să nu fie date în judecată pentru nepunerea în executare a unor hotărâri judecătoreşti.

În acest moment trebuie soluţionate de urgenţă 16 dosare care datează de câţiva ani. "Să nu vă mai spun că ne trebuiau şi nouă ceva bani pentru co-finanţări şi pentru funcţionare, că am depăşit puţin calculele de la începutul anului. Cea mai arzătoare problemă e legată de litigiile pe fondul funciar, pentru că avem multe şi trebuia să contractăm o firmă autorizată de OCPI să punem în executare hotărârile judecătoreşti. Nu avem bani pentru asta. E în funcţie de fiecare dosar în parte. O să trecem cu ele în anul următor, că nu avem soluţie. Sper să nu ne dea oamenii în judecată", a precizat Gheorghe Bilea, primarul din Bolboşi.

Acesta nu îşi poate explica modul în care sunt împărţiţi banii la rectificare şi de ce comuna Bolboşi nu primeşte niciodată. "Noi nu primim niciodată bani. Parcă noi suntem din alt judeţ. Nu cunosc substratul acestei probleme, dar nu mi se pare corect. Poate ei cred că avem şi ne descurcăm, dar toţi avem nevoie de bani. Eu cred că aici este după cum se plânge fiecare. Poate noi nu am plâns suficient. Noi nu suntem băgaţi în seamă".

Mai mult decât atât, comuna Bolboşi ar fi avut nevoie de ceva bani şi pentru asfaltarea unor drumuri. În acest moment aproximativ 18 kilometri de drumuri săteşti nu sunt reabilitate.

Vizualizări: 3,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: