„Nu mai am nevoie de partide”

Este fraza pe care o repetă obsesiv Traian Băsescu, de când a spus „Adio, PD-L!”. „Nu mai am nevoie de partide” este vorba care rezumă cel mai bine filozofia de viaţă a lui Băsescu. Are nevoie, te foloseşte, nu mai are nevoie, te aruncă. Şi nu doar că te aruncă, mai întâi te face praf. Numai pe Blaga de câte ori l-a aruncat, l-a refolosit şi iar l-a aruncat. La fel şi pe Boc, ba chiar şi pe Ponta, de mai multe ori.

Sigur, pedeliştii tac şi înghit în continuare. Astfel, ar trebui să explice de ce au tăcut în toţi anii care au trecut. O mişcare interesantă a făcut Blaga zilele trecute, când a desemnat-o pe Adriana Săftoiu purtător de cuvânt. Pentru că Săftoiu l-a criticat pe Băsescu în toţi aceşti ani, a criticat tăcerea din PD-L, astfel că acum reacţiile ei la atacurile care se anunţă tot mai dure din partea lui Băsescu vor credibiliza partidul.

Mişcarea Populară lansată sub patronajul lui Traian Băsescu este deja un proiect mort. Nu este nicio foială pe internet în sprijinul mişcării, aşa cum spun consilierii prezidenţiali care i-au pus bazele. Iar comentatorii politici ori o ignoră, ori o ironizează. În aceste condiţii, firesc ar fi ca Traian Băsescu să îşi vrea partidul înapoi. Şi nu se va da înapoi de la nimic. Interesant este că Elena Udrea s-a liniştit, dar a ieşit la atac Elena Băsescu. Nu este zi în care fiica cea mică a preşedintelui să nu posteze atacuri explicite la adresa membrilor PD-L. Ultima ţintă este nimeni altul decât Adriean Videanu, care a acceptat să fie prezidenţiabilul PD-L în 2014, dacă i se va cere. Şi, primii care l-au atacat au fost Traian Băsescu şi fiica Elena. Cum Videanu este şi ţinta preferată a lui Ponta, iar coabitarea preşedinte-premier pe tema procurorilor merge strună, ar fi interesat de urmărit cum va evolua „dosariada”. Poate nu întâmplător Ponta i-a făcut lui Videanu 23 de dosare penale într-o singură zi.

Dacă Traian Băsescu ne-a lămurit că nu mai are nevoie de partide, sau mai bine zis de PD-L, Ponta încă se mai preface că are nevoie de USL. Crin Antonescu dă însă semne tot mai clare că a înţeles jocurile lui Ponta, aşa că nu mai ţine cu dinţii de USL. Încearcă doar să maximizeze efectul asocierii Băsescu – Ponta, în favoarea PNL, mai ales că la o eventuală rupere a USL este clar pe cine va menţine Băsescu la guvernare. Faza de negare va trece curând şi primăvara ar putea deja să ne aducă Guvernul Ponta 3.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: