Nu mai are voie la primărie, dar nu renunţă. Decizie!

Şase ani de judecată, pentru a afla că nu mai are voie la primărie! Viorel Drăguşin, fostul primar al comunei gorjene Cruşeţ, a pierdut marţi definitiv procesul cu Prefectura Gorj, în care a solicitat suspendarea ordinului prefectului prin care a fost îndepărtat din funcţie. Drăguşin nu pare să accepte situaţia şi continuă lupta în instanţă.

„Am dat în judecată Prefectura. Am făcut o cerere de suspendare a actului administrativ, ca să pot să îmi reiau locul de primar. Omul este dator să încerce. Consider că ANI nu a avut dreptate, iar pe fond nu s-a judecat deloc”, declara, pentru Pandurul, fostul primar Drăguşin, la momentul introducerii acţiunii în instanţă.

La începutul lunii iunie, Tribunalul Gorj i-a respins cererea ca „neîntemeiată”. A atacat sentinţa la Curtea de Apel Craiova, dar a înregistrat un nou eşec. „Respinge cererea de recurs ca nefondată. Definitivă”, potrivit deciziei din 6 august.

Fostul primar nu a renunţat însă la luptă. A formulat o nouă cerere în instanţa de contencios administrativ. De data aceasta, Drăguşin solicită anularea ordinului prefectului prin care a rămas fără mandat. Tribunalul Gorj a stabilit data de 13 septembrie pentru judecarea speţei.

Proces lung, mandat nou

Viorel Drăguşin şi-a pierdut fotoliul de primar în primăvară, după ce mai bine de 20 de ani s-a aflat în fruntea comunei. Era unul dintre cei mai vechi primari ai Gorjului. Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil în anul 2013. Inspectorii ANI au descoperit că Drăguşin a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Cruşeţ şi următoarele funcții sau calități: comerciant persoană fizică (DRĂGUȘIN T. VIOREL PF), în perioada 20 iunie 2008 – 11 mai 2010; persoană fizică autorizată (DRĂGUȘIN VIOREL PFA), în perioada 20 iunie 2008 – 25 iulie 2013 şi reprezentant al comunei în cadrul AGA a SC SALUBRIS GILORT S.R.L. (23 noiembrie 2010 – 30 septembrie 2013).

Au trecut şase ani de atunci, timp în care Drăguşin a obţinut un nou mandat de primar. Abia în februarie 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia de incompatibilitate dată de ANI. După alte trei luni, Drăguşin a părăsit fotoliul de primar, prin decizie a prefectului de Gorj. Mai mult, Viorel Drăguşin are interdicţia de a mai ocupa o funcţie publică timp de 3 ani, aşa că nu va putea participa la alegerile din 2020.

Atribuţiile fostului edil au fost preluate de viceprimarul Teodor Godeanu.

Vizualizări: 2,801

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: