Nu recunoaște că și-a aruncat copilul la câini

Femeia despre care anchetatorii au certitudinea că este cea care a dat naștere unui copil în toaleta Secției de Chirurgie a Spitalului din Târgu-Cărbunești și pe care l-a aruncat apoi pe geam în curtea unității spitalicești, unde a fost devorat și omorât de câini, nu-și recunoaște vina. Maria Pavel este, conform analizelor ADN, mama copilului și ieri a fost audiată de procurorul de caz, după ce medicii din Secția de Psihiatrie și-au dat acordul că din punct de vedere medical poate face față anchetei.

Maria Pavel a fost internată de luni în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, pentru că a făcut un atac de panică atunci când s-a trezit cu poliția la poartă și i s-a adus la cunoștință că rezultatele ADN arată că ea este mama copilului abandonat în curtea Spitalului din Târgu-Cărbunești. Fiind cunoscută cu afecțiuni psihice, anchetatorii au cerut sprijinul medicilor, care au examinat-o pe femeie, pentru a stabili dacă aceasta poate sau nu să fie audiată. Specialiștii au stabilit că Maria Pavel poate răspunde întrebărilor procurorului de caz și ieri a fost audiată. Tot ieri trebuia să se facă și reconstituirea faptei la Secția de Chirurgie a Spitalului din Cărbunești, însă acest lucru nu a fost posibil pentru că femeia nu și-a recunoscut vina, declarându-le anchetatorilor că „are probleme psihice și nu-și amintește anumite lucruri”.

Mama femeii, acuzată de complicitate

Deși părea că acest caz este aproape finalizat, lucrurile se complică și mai mult. Conform unor surse din anchetă, mama femeii a recunoscut inițial că avea cunoștință despre faptul că fiica ei este însărcinată, însă ieri a revenit asupra declarațiilor date cu o zi înainte și susține nevinovăția fiicei. Mai mult decât atât, pentru că au trecut câteva luni de la producerea faptei, în dosar nu se mai poate solicita un examen ginecologic pentru a se stabili dacă femeia a fost însărcinată sau mai ales dacă a născut. Cert este un singur lucru, că probele ADN recoltate de la făt, din placentă și din toaletă coincid cu cele ale Mariei Pavel. Mama femeii este și ea în acest moment pusă sub urmărire penală sub aspectul infracțiunii de complicitate.

Se așteaptă rezultatele investigațiilor psihice

În acest moment, Maria Pavel este în continuare internată în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, unde va fi examinată de medicii psihiatri. În urma acestor investigații se va stabili dacă femeia a avut sau nu discernământ în momentul în care a comis fapta. Dacă Maria Pavel a avut discernământ, ea va fi reținută imediat de procurori sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, iar apoi se va propune arestarea preventivă a acesteia. În situația în care medicii vor spune că femeia nu are discernământ aceasta va fi scoasă de sub urmărire penală și internată într-o clinică de specialitate.

Își poate pierde fetele

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului monitorizează acest caz și așteaptă decizia anchetatorilor. Dacă Maria Pavel va fi reținută sau internată la o clinică de specialitate, cei de la DGASPC Gorj vor face o anchetă socială. „O să vedem care este situația. Dacă femeia va fi reținută sau arestată noi o să preluăm copiii în sistemul de protecție socială, în cazul în care nu este nicio rudă dispusă să se ocupe de creșterea și educarea minorelor”, a declarat Dumitru Cotruna, director DGASPC Gorj.

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: