Nu știm sigur ce e, dar ne place


OK, e vară, înțeleg. Nu prea se întâmplă chestii în nici un domeniu. Lumea stă în case și așteaptă europenele de fotbal (bărbații) și noul episod din Master Chef. Dintre politicieni mai apare doar Ponta pe la televizor, dar ăla e oricum toată ziua prin presă, că-i place să se audă vorbind. Accidentele pe șosele sunt tot mai dezamăgitoare, cu răniți ușor și pagube materiale minime. Babele violate sunt greu de găsit când n-ai bani de deplasări. Dar, chiar și-n condițiile astea, ca primele două site-uri de știri din România să deschidă, pe parcursul întregii zi de luni, site-ul cu aceeași poză (o hartă a României pe județe colorată în galben) și aceeași știre (că marți și miercuri e cod galben de vijelii) mi se pare trist.

Ce-i codul ăsta galben, în fond- Ținând cont că nu e nici portocaliu, nici roșu, deduc că galben e atunci când nu e verde, adică atunci când vremea e, oficial, aproape bună. Când nu poți face plajă, eventual- Azi am stat toată ziua în casă și m-am uitat pe geam. N-a plouat nici un strop și-s în epicentrul codului galben. Deci cod galben e când sunt nori și, în general, o temperatură plăcută (vară fiind) să ieși din casă. Ca să știu data viitoare, să-mi programez câteva plimbări. E drept, fiind nori e posibil să plouă. Asta știam și fără să mă aburească ăștia cu codul lor galben. Și ghiciți ce fac dacă plouă! Nimic! E vară și e apă, e mișto, la mine ăla e cod verde de vreme bună!

Predicțiile meteorologice chiar erau ultimul lucru tembel care nu ne mai obsedase, ca popor. Aveam o obsesie cu religia, mai aveam una cu horoscopul, alta cu vrăjile și vreo câteva superstiții cretine moștenite de la strămoșii noștri care credeau că Pământul e plat ca o farfurie. Nu există pseudoștiință căreia noi să nu-i fim sclavi devotați. Așa se explică și pasiunea de neiertat pentru politica după ureche care se face la noi.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: