Nu vor să treacă apa la Aparegio. Acum plătesc doar 40 de lei pe an!

Localnicii din comuna Baia de Fier nu vor ca sistemul de alimentare cu apă să fie preluat de către Aparegio. Motivul este unul simplu: consumul de apă va fi contorizat și cel mai probabil facturile la apă vor fi mult mai mari. În prezent fiecare cetățean plătește 40 de lei pe an pentru apa consumată și asta le dă dreptul să o risipească după bunul plac.

Sătenii din comuna Baia de Fier nu mai au liniște de când au aflat că sistemul de alimentare cu apă din localitate va fi preluat de Aparegio, iar consumul va fi contorizat.

Un localnic a recurs chiar și la o formă de protest, nemulțumit fiind de planurile autorităților locale. S-a așezat în fața sistemului de alimentare cu apă cu o pancartă de gât.

”În 2021 încă ne confruntăm cu situația inadmisibilă de a nu avea apă potabilă în comuna Baia de Fier. Atunci când plouă apa este mizerabila, iar când nu plouă nu curge apa sau curge cu o presiune foarte mică.

Având în vedere faptul că vorbim despre o situație generalizată, consider că autoritățile publice trebuie să explice cetățenilor care sunt planurile pentru rezolvarea acestei situații și timpul estimat. Se vehiculează anumite planuri de externalizare a acestui serviciu către Aparegio Gorj și consider ca este o măsură greșită care nu poate fi luată fără consimțământul cetățenilor, drept pentru care solicit domnului primar Dumitru Turbăceanu organizarea unei adunări cetățenești în care sa fie dezbătut acest subiect”, a postat pe pagina de facebook Lera Cristian din Baia de Fier.

Autoritățile locale din Baia de Fier înțeleg atât nemulțumirea oamenilor legată de preluarea sistemului de apă de către Aparegio, cât și faptul că anumite gospodării nu au presiune la apă din vina consătenilor care fac risipă.

”A fost caniculă și, la fel ca în alte comune, la Baia de Fier au fost probleme cu apa. Au fost gospodării fără apă sau cu presiune mică, pentru că la noi în Baia de Fier oamenii își bat joc de apă și o lasă să curgă la vie, la pomi, la porumbi, peste tot fără să le pese de alții. Avem două zone unde apa ajunge mai greu din acest motiv. Mai mult decât atât, aici la Baia prețul la apă este cel mai mic din țara asta. Adică 40 de lei de persoană pe an și e apa la liber, nu sunt apometre. Atunci când Aparegio va prelua sistemul de alimentare cu apă se vor monta apometre și costurile vor crește clar”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul din Baia de Fier.

Primarul din comuna Baia de Fier a precizat faptul că sistemul de alimentare cu apă de la Baia de Fier va fi preluat în perioada următoare de Aparegio.

Vizualizări: 3,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: