Nuclearelectrica revine în piață. Probleme pentru CE Oltenia

Nuclearelectrica a anunţat că a finalizat lucrările privind oprirea planificată a reactorului 1 al centralei, acesta fiind sincronizat la Sistemul Energetic Naţional miercuri seara, după ce a intrat în programul de oprire planificată pe 20 iunie.

Asta înseamnă un plus de 700 MWh de energie nucleară în piață, ceea ce înseamnă că va fi mai greu pentru Complexul Energetic Oltenia, care produce cea mai scumpă energie și este primul afectat.

”Nuclearelectrica anunţă că lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă au fost finalizate, sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional realizându-se în seara zilei de 5 august 2020. Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată în data de 20 iunie 2020, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate”, arată compania de stat într-un comunicat.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

actualizare: SN Nuclearelectrica SA a anunţat că Unitatea 1 a CNE Cernavoda s-a deconectat de la Sistemul Energetic National in seara zilei de 5 august 2020, in timpul etapei de crestere a puterii reactorului, dupa resincronizarea la retea ca urmare a finalizarii lucrarilor aferente opririi planificate, in cursul aceleiasi seri.

Specialistii investigheaza cauza si vor efectua lucrarile de remediere in conformitate cu procedurile CNE Cernavoda.

Vizualizări: 3,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: