Număr mare de cazuri de viroze şi pneumonii în Gorj

Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii este într-o continuă creştere la nivelul judeţului. Conform raportului întocmit de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, peste 1800 de astfel de cazuri au fost semnalate numai săptămâna trecută.

Dimineţile cu ceaţă, nopţile din ce în ce mai reci, schimbările bruşte de temperatură şi un organism slab sunt principale cauze care au condus la creşterea numărului de persoane care s-au prezentat la medic cu viroză respiratorie sau pneumonie. În Gorj, numai în ultima săptămână aproximativ 200 de persoane, în special copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, au necesitat internare în spital pe aceste considerente. Este şi cazul Luminiţei Albu din Târgu Jiu, care de mai bine de o săptămână este internată cu fiica sa de trei ani la secţia de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. ”Sunt internată cu fetiţa, a răcit mai rău din cauza temperaturilor schimbătoare. A fost la grădiniţă, s-a jucat cu copiii, a alergat şi a răcit”, a spus Luminiţa Albu.

Dacă în urmă cu o săptămână s-au înregistrat circa 900 de îmbolnăviri cu viroze şi 300 cu pneumonie, în această săptămână numărul acestora a ajuns la 1200 şi respectiv 600. „În perioada 8-12 noiembrie s-a înregistrat o creştere semnificativă a cazurilor de viroze şi pneumonii. Faţă de săptămâna precedentă, când au fost în jur de 1200 de cazuri, săptămâna aceasta sunt cu 600 mai multe”, a spus Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.

Cele mai frecvente simptome ale virozei respiratorii sunt tusea, guturaiul şi febra.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: