Număr record de căsătorii la Poarta Sărutului

Primăria Târgu Jiu a înregistrat un număr record de solicitări pentru căsătorii la Poarta Sărutului în noaptea de Revelion. Un număr de 26 de cupluri vor spune “Da” în faţa operei brâncuşiene imediat după focul de artificii din centrul oraşului. Pe lângă tinerii din Gorj care şi-au manifestat intenţia de a oficializa iubirea la Poarta Sărutului, încă patru cupluri din Timiş, Arad şi Călăraşi vor veni la Târgu Jiu pentru a se cununa în Noaptea de Anul Nou.

Căsătoriile la Poarta Sărutului în Noaptea de Anul Nou sunt solicitate din ce în mai mult de românii din întreaga ţară. Dacă în anii trecuţi vorbeam de 10-15 căsătorii de Revelion, acum primarul Florin Cârciumaru va cununa, la opera brâncuşiană, un număr de 26 de cupluri. Dintre acestea, patru perechi sunt din alte judeţe: Timiş, Arad şi Călăraşi.

Numărul căsătoriilor din noaptea de Revelion se apropia de 30, însă din cauza zăpezii tinerii din diferite zone ale ţării nu au putut ajunge la Târgu Jiu pentru a-şi depune documentele necesare pentru oficierea căsătoriei. “Pentru Noaptea de Anul Nou avem 26 de căsătorii, dintre care 4 cupluri sunt din diferite zone ale ţării: două din Timiş, unul din Arad şi unul din Călăraşi. Iniţial, îşi mai anunţaseră intenţia de a se căsători, de Revelion, la Poarta Sărutului şi nişte tineri din Harghita. Aceştia şi-au retras cererea pentru că vremea i-a împiedicat să ajungă la Târgu Jiu ca să-şi depună actele până pe 21 decembrie. Cuplurile care doresc să se cunune la Târgu Jiu trebuie să vină personal să-şi depună documentele, indiferent în ce judeţ locuiesc, documentele neputându-se depune pe bază de procură”, a declarat Laurenţiu Dan, directorul Direcţiei Publice de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu.

Căsătoriile vor fi oficiate puţin după miezul nopţii, imediat ce se va încheia focul de artificii care va marca intrarea în noul an. Cununiile vor fi oficiate de către Florin Cârciumaru, cel care a iniţiat tradiţia căsătoriilor la Poarta Sărutului. “Căsătoriile vor fi oficiate de către primarul Florin Cârciumaru la Poarta Sărutului, la miezul nopţii, imediat după focul de artificii. Fiecare cuplu a plătit o taxă de 400 de lei, valoarea fiind aceeaşi de mai mulţi ani”, a mai precizat Laurenţiu Dan.

Perechile care vor spune “Da” în faţa Porţii Sărutului vor primi din partea autorităţilor un tort, o şampanie şi un buchet de flori. Solicitări pentru căsătorii la opera lui Constantin Brâncuşi există în fiecare an mai ales cu ocazii speciale, cum ar fi Valentine’s Day sau Dragobete.  

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: