Numără gurile de canal din oraș. Romanescu: Vrem să vedem exact ale cui sunt

Administrația locală din Târgu Jiu vrea să vadă cu exactitate cine și în ce măsură răspunde de gurile de canal din oraș. În acest sens, autoritățile au făcut adrese către toate societățile care au guri de canal pe raza orașului, să delege un responsabil care să ia parte la inventariere.

”Am făcut adrese către toate societățile care au în momentul de față astfel de guri de canal pe raza municipiului. Zilele următoare o să emit o dispoziție cu reprezentanții tuturor societăților, inclusiv cu cei de la Edilitara și de la primăria Târgu Jiu. Se vor face identificările în teren să vedem ale cui sunt: Romtelecom, CEZ, gaze, Aparegio. Nu toate sunt ale Aparegio, nu toate sunt guri de canal, sunt și căminele acestea pentru diferite rețele”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Cei de la Aparegio zic că vor trimite un reprezentant la inventarierea care se va face, dar că primăria trebuie să plătească dacă vrea să și ridice gurile de canal la cotă. ”Prin regulamentul de delegare al ADIA Gorj, este atributul exclusiv al primăriei, al proprietarului bunului. La solicitarea noastră, ei trebuie să finanțeze. Noi putem face, lucru pe care îl poate face orice societate. Să dea bani dacă vor ridicarea la cotă. Dacă nu, lasă străzile așa. Noi răspundem doar pe capacele pe care le-am făcut și nu le-am predat primăriei, foarte puține sunt”, a declarat Traian Pătrășcoiu, directorul societății Aparegio, operatorul de apă și canal de la nivelul municipiului Târgu Jiu.

Municipalitatea îi contrazice din nou pe cei de la Aparegio. ”Primăria nu are guri de canal decât pentru lucrările care s-au executat în ultima perioadă. În rest, tot ce s-a făcut anterior și au fost date cu titlu gratuit societății Aparegio trebuie să le ridice la cotă. Și marea majoritate sunt pe lucrări făcute de foarte mult timp. Vorbim de 90 și ceva la sută din actualele guri de canal care sunt în administrarea lor”, a reacționat primarul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: