Numărul beneficiarilor de locuinţe ANL a fost suplimentat

Primăria Târgu Jiu mai repartizează încă cinci garsoniere ANL, odată cu cele 160 de locuinţe din blocurile noi situate în zona Narciselor. Este vorba despre garsoniere mai vechi, repartizate în urmă cu câţiva ani, ai căror chiriaşii le-au înapoiat municipalităţii după ce au reuşit să-şi achiziţioneze propria locuinţă. Astfel, vor putea fi cuprinşi primii 165 de târgujieni înscrişi pe listă în ordinea punctajelor.

Primăria Târgu Jiu a publicat luni pe site lista cu beneficiarii garsonierelor şi apartamentelor ANL din blocuri noi situate în zona Narciselor. Pe lângă primii 160 de beneficiari, vor primi câte o locuinţă şi următorii cinci târgujieni aflaţi pe listă. Acest lucru este posibil întrucât tot acum vor fi repartizate pentru a doua oară cinci garsonierele ANL, construite în anii trecuţi, dar care au fost înapoiate municipalităţii după ce foştii chiriaşi au reuşit să-şi achiziţioneze propria locuinţă.

Cele cinci garsoniere sunt situate în blocurile din Plopilor, Lotrului şi Săvineşti. „Pe lângă cele 160 de garsoniere şi apartamente ANL din blocurile noi, tot acum vom repartiza încă 5 unităţi locative, garsoniere ANL mai vechi. Garsonierele au fost eliberate de către foştii chiriaşi care, probabil, au reuşit între timp să-şi cumpere locuinţă. Acestea vor fi repartizate la următoare cinci persoane de pe listă”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Punctajul maxim obţinut de către solicitanţii unei locuinţe ANL a fost de 79, ultimul dintre beneficiari având 57 de puncte. Cei nemulţumiţi de punctajele obţinute pot cere  să le fie reverificate documentele, perioada de contestaţii fiind de 10 zile. În cursul zilei de ieri nu a fost depusă nici o contestaţie. „Ne aflăm în perioada de contestaţii. Cei nemulţumiţi de punctajele obţinute au la dispoziţie 10 zile pentru a cere reverificarea documentelor. Sperăm să nu avem situaţii de acest gen pentru că s-au făcut anchete sociale şi foarte multe verificări la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale”, a mai precizat Aurel Popescu.

Rămân în aşteptare

Târgujienii care nu au reuşit să obţină punctaj pentru a primi o locuinţă în această etapă de repartizare vor rămâne pe lista de aşteptare. Puntajele solicitanţilor vor creşte considerabil din cauza vechimii cererii. Autorităţile locale spun că în următorii doi ani se vor finaliza alte 8 blocuri ANL, cu 160 de unităţi locative. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, lucrările vor fi demarate în primăvară şi vor dura mai puţin ca cele de până acum întrucât în zonele unde urmează să fie construite există deja branşamente la reţelele de utilităţile. „Cei care nu au reuşit să se încadreze în punctaj pentru a obţine o locuinţă în această etapă nu trebuie să se alarmeze întrucât vor mai fi fonduri pentru a alte construcţii, unităţi locative tip ANL. Toţi solicitanţii vor rămâne în evidenţele noastre”, a declarat Aurel Popescu. La nivelul Primăriei Târgu Jiu, s-au înregistrat aproximativ 2000 de solicitări pentru acordarea unei locuinţe, cele mai vechi cereri fiind înregistrate în urmă cu peste 10 ani.    

CONDIŢII

Principalele condiţii pentru a putea spera la locuinţă ANL sunt: titularul cererii să nu fi depăşit vârsta de 35 de ani; să nu mai deţină o altă locuinţă şi să-şi desfăşoare activitatea în Târgu Jiu. 

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: