Numărul crescătorilor de ovine şi caprine e în creştere

Numărul gorjenilor care se ocupă de creşterea ovinelor şi caprinelor este în creştere. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj, la finele campaniei de depunere a cererilor de plăţi directe complementare sectorului zootehnic, aferente anului 2013. Faţă de anul anterior, procentul celor care au solicitat subvenţia pentru ovine şi caprine este mai mare cu circa 6%.

Aproximativ 900 de gorjeni au solicitat subvenţia pentru ovine şi caprine. Potrivit reprezentanţilor APIA Gorj, efectivele de ovine şi caprine au crescut cu 7500 de capete, faţă de anul 2012. „Am finalizat sesiunea de depunere a cererilor de plăţi directe complementare pentru specia ovine şi caprine. La nivelul judeţului Gorj, am înregistrat 873 de cereri pentru un efectiv de 132.804 ovine şi caprine. Faţă de anul 2012, se observă o creştere a efectivelor de ovine şi caprine cu 7500 de capete, numărul cererilor înregistrate fiind cu 75 mai mare”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj. Acesta a mai adăugat că, în perioada următoare, până la 30 august, se vor face controale la faţa locului pentru speciile ovine şi caprine, timp în care fermierii au obligaţia de a menţine în exploataţii efectivele de animale pentru care au solicitat subvenţie.

Conducerea APIA Gorj se aşteaptă ca în jurul datei de 15 mai să se dea startul campaniei de depunere a cererilor în vederea solicitării subvenţiei pentru vaca din zona defavorizată. „Aşteptăm ca după 15 mai să înceapă campania de depunere a cererilor pentru vaca din zona defavorizată, iar din luna iunie să primim cereri de plăţi directe complementare pentru specia bovine. Mă refer aici la fermierii care deţin efective de minim 3 bovine”, a mai precizat Constantin Negrea.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: