Numiți șefi de parchete, cu aviz negativ de la CSM

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele pentru numirea în funcții a noilor șefi la Parchetul General, DNA și DIICOT, acceptând astfel propunerile ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, potrivit Administrației Prezidențiale.

Gabriela Scutea a fost numită în funcția de procuror general, Crin Bologa, în funcția de procuror-șef al DNA, iar Giorgiana Scutea, în funcția de procuror-șef al DIICOT.

De menționat că Secția pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pentru Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu.  Aviz pozitiv din partea CSM a primit doar Crin Nicu Bologa, propus la conducerea DNA.

În ceea ce o privește pe Giorgiana Hosu, propusă pentru conducerea DIICOT, procurorii din CSM spun că aceasta a demonstrat o lipsă a capacității de analiză retrospectivă, de învățare din experiențele trecute și superficialitate în asumarea nevoii unei viziuni viitoare concrete, de gestionare a unor situații de criză, inerente în activitate.

În ceea ce o privește pe Gabriela Scutea, procurorii din CSM afirmă că aceasta nu a identificat principalele probleme din Ministerul Public.

Vizualizări: 1,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: