O accidentare la fotbal l-a trimis pe gorjeanul Costreie în elita arbitrajului

Unul dintre arbitrii care promit şi care a promovat recent în lotul de tineri arbitrii de Liga 1 este gorjeanul Sorin Costreie. Acesta a ajuns în arbitraj din cauza pasiunii sale pentru fotbal, o accidentare împiedicându-l să mai joace şi direcţionându-l către arbitraj.

Arbitrul gorjean Sorin Costreie a fost promovat recent de Comisia Centrală de Arbitrii după ce a fost urmărit la o serie de jocuri, fără un eventual examen, membrii comisiei văzând în presaţiile arbitrului gorjean că acesta poate face faţă jocurilor din Liga 1 dar şi perspectiva de a promova şi pe lista FIFA, pe viitor. Oamenii de fotbal din Gorj cunosc povestea emoţionantă a lui Sorin Costreie, care a ales să fie arbitru pentru a rămâne aproape de fotbal după o accidentare care nu i-a mai permis să joace.

Pasiunea pentru fotbal a descoperit-o la o vârstă fragedă iar la 11 ani a ascultat sfatul tatălui său şi s-a înscris la grupele de juniori de la Pandurii unde l-a avut antrenor pe Constantin Andriucă. Patru ani mai târziu Costreie se antrena sub comanda lui Emil Săndoi, când Pandurii se lupta la promovare. Visul de a avea o carieră de fotbalist i-a fost spulberat însă la 15 ani şi jumătate, când a suferit o accidentare la glezna dreaptă. „O lună şi jumătate am avut piciorul în atelă şi apoi în ghips. Mi-am dat seama că nu mai pot să joc fotbal, întrucât îmi era teamă de contactul fizic cu ceilalţi jucători şi de o eventuală recidivă. La 17 ani m-am hotărât să urmez cursul de arbitri de fotbal, din dorinţa de a rămâne alături de acest sport. Primul meci pe care l-am arbitrat a fost la Târgu Cărbuneşti, la juniori”, a povestit tânărul arbitru într-un interviu acordat la promovarea în lotul de arbitrii de Liga 3, atunci fiind cel mai tânăr arbitru din lot. „Cel mai frumos moment din cariera mea de până acum a fost acela în care am fost sunat de membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor, care m-au anunţat că am fost promovat în Liga 3. Este important că am posibilitatea să fiu observat de foşti mari arbitri şi de oameni importanţi din fotbal. Vorbind despre viitor, voi depune toate eforturile pentru a activa la cel mai înalt nivel, pentru a obţine ecusonul FIFA. Marele vis este să arbitrez şi la un campionat mondial sau european“, spunea atunci Sorin Costreie iar acum, după zece ani a dovedit că poate arbitra în elita fotbalului românesc.

Arbitrul Sorin Costreie este absolvent de Ştiinţe Economice, dar şi al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

Galerie foto


Vizualizări: 1,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: