O comisie din Marea Britanie nu recomandă vaccinarea copiilor sănătoși

O comisie pentru vaccinuri din Marea Britanie a anunţat vineri că nu recomandă vaccinarea împotriva Covid-19 a tuturor copiilor cu vârste de 12 până la 15 ani, preferând o abordare precaută în cazul copiilor sănătoşi, din cauza incertitudinii asupra impactului pe termen lung al efectelor secundare rare.

Comitetul mixt pentru vaccinare şi imunizare (JCVI) a declarat vineri că doar copiii cu afecţiuni preexistente care îi fac să fie mai expuşi riscului de Covid-19 ar trebui să fie vaccinaţi.

Pentru alţii, a existat un beneficiu mic în urma vaccinării Covid-19. Cu toate acestea, comisia a spus că, deşi rapoartele privind cazuri de inflamaţie cardiacă, cunoscute sub numele de miocardită, la tinerii vaccinaţi cu vaccinul Pfizer/BionTech, au fost de obicei uşoare, a preferat să aştepte mai multe informaţii despre efectele pe termen mediu şi lung ale afecţiunii înainte de a recomanda vaccinarea copiilor sănătoşi.

”Opinia JCVI este că, în ansamblu, beneficiile pentru sănătate ale vaccinării împotriva Covid-19 pentru copiii sănătoşi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani sunt uşor mai mari decât potenţialele daune”, a spus Wei Shen Lim, preşedinte pentru imunizarea împotriva Covid-19 la JCVI.

”Adoptând o abordare precaută, această marjă de beneficiu este considerată prea mică pentru a sprijini vaccinarea universală împotrvia Covid-19 pentru această grupă de vârstă, în acest moment”, a spus el, adăugând că datele de siguranţă vor fi revizuite în mod continuu.

Vizualizări: 913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: