O companie din Ucraina, pe punctul de a-și muta fabrica în Gorj

Un investitor din Ucraina este pe punctul de a-și muta afacerile în județul Gorj. Este vorba, mai exact, de o companie care are o fabrică în Harkov, oraș bombardat intens de ruși. Ucraineni sunt în discuții cu autoritățile și parlamentarii de la noi să-și relocheze afacerea în Gorj. Au văzut deja locații din Târgu Jiu, Rovinari și Mătăsari. Compania ucraineană se ocupă cu sisteme de irigații și parapeți pentru autostrăzi.

Deputatul Gheorghe Pecingină a anunțat că va avea o întâlnire cu ucrainenii, în această săptămână, în Muntenegru: „O să am o întâlnire, la sfârșitul acestei săptămâni. După război, ei au plecat în Statele Unite și în Europa. Eu mă voi întâlni cu ei la Muntenegru pentru a continua discuțiile. Nu-și doreau, inițial, să vină în Gorj. Am reușit să-i conving și sper să-și relocheze activitatea, care este de producție, să o relocheze din Ucraina în județul Gorj”.

Deja, investitorii au avut discuții cu prefectul și mai mulți edili din Gorj. în Harkov, aveau 4.000 de angajați.

„Am fost în Gorj, am discutat cu primarul Robert Filip și cu oameni de afaceri din Târgu Jiu, care au spații adecvate. Am discutat cu viceprimarul de la Mătăsari. Investitorii au și văzut aceste zone și sper să reușim să-i aducem aici. În Harkov, când au început evenimentele tragice, aveau 4.000 de angajați. Produc pentru Europa și nu numai aparatură pentru irigat și pentru autostrăzi, acei parapeți. Au nevoie de spațiu foarte mare. Pentru început, probabil vor fi mai puține locuri de muncă decât aveau în Harkov, dar pentru județul Gorj, orice loc de muncă este binevenit. Sper să și găsim oameni care să-și dorească să lucreze. Eu le-am explicat că salariul minim nu mai este suficient nici pentru zona noastră. Discuțiile sunt destul de avansate”, a mai transmis deputatul Gheorghe Pecingină, într-un interviu, la Radio Infinit.

În Gorj, au mai fost discuții cu investitori ucraineni. Unul a fost deja refuzat de edilul comunei gorjene Dragotești după ce i-a propus o investiție de un milion de euro. Ucrainenii voiau să cumpere clădiri și terenuri nefolosite ca să construiască un bloc de locuințe sociale pentru refugiați, dar autoritățile au refuzat categoric această ofertă.

Vizualizări: 4,332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: