O consilieră de la Albeni, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală

Consiliera Partidului Naţional Liberal de la Albeni, Camelia Mateiescu, a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Consiliera recunoaşte ce a făcut, dar nu i se pare ceva foarte grav. Procurorii au trimis-o în judecată în lipsă pentru că nu se ştie unde este.

Camelia Mateiescu a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală S-a stabilit că aceasta, în calitate de administrator, în perioada februarie – august 2009 a reţinut de la salariaţi, deşi societatea a avut disponibilităţi băneşti, şi nu a virat în termen de 30 de zile de la scadenţă bugetelor administrate de Ministerul Finanţelor.Prejudiciul creat de Camelia Mateiescu este în sumă totală de 11.675 lei, şi nu a fost achitat până în prezent nici măcar parţial. „Aceşti bani provin din sumele datorate cu titlu de impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă – contribuţii ale salariaţilor, reţinute conform ştatelor de plată, pentru asigurările sociale, contribuţiile individuale pentru asigurările sociale de sănătate, contribuţiile individuale la fondul de şomaj şi impozitul pe venit din salariu. Inculpatei nu i s-a adus la cunoştinţă de procurori că a fost trimisă în judecată, întrucât nu se cunoaşte domiciliul acesteia. Ea şi-a recunoscut fapta şi a declarat că va achita aceşti bani. Pot să vă spun că firma pe care o administrează a intrat în procedura de faliment”, spune Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt, Parchetul Judeţean.

Târâtă în judecata pentru o nimica toată

Camelia Mateiescu îşi recunoaşte faptele şi dă vina pentru tot ce i se întâmplă pe Teodor Voicu, un liberal cu care este în conflict. Mai mult decât atât, ea susţine că sumele cu care a prejudiciat statul sunt foarte mici în raport cu alţi evazionişti. „Este adevărat, dar asta nu implică faptul că trebuie să mă târâţi aşa prin presă. Nu sunt singura din ţara asta. Mă urmăriţi ca pe un infractor pentru o nimica toată. Nu pot să spun că suma este mică sau mare, nu ştiu care este treaba presei. Am văzut mulţi cu sume foarte mari, care au avut firma mari, iar eu sunt urmărită pentru atât. Nu am mai avut lucrări, dacă tot m-a reclamat domnul Voicu, nu mi-a mai dat nimeni lucrări. O să-i achit când o să am bani, o să caut nişte lucrări, dar nu e o sumă foarte mare în raport cu alţii. Pe alţii i-aţi întrebat cât au de plată, sau pe Potârcă. Acum nu am bani să plătesc, când o să am o să plătesc”.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: