Gârjoabă, plătit din bani publici să agaţe bărbaţi pe Facebook

Un angajat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj îşi primea salariu lunar ca să agate bărbaţi pe Facebook. Fostul şef al Serviciului Economic de la APIA Gorj, Gheorghe Gîrjoabă, a agăţat pe Facebook un gay cu care şi-a dat întâlnire la Bucureşti pe 29 martie. Interesant este că gorjeanul, însurat de mai bine de douăzeci de ani, îşi crease contul folosind adresa de mail de la instituţie. Acest lucru l-ar putea costa pe Gîrjoabă slujba.

Un scandal monstru este pe cale să înceapă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj după ce un angajat şi-a creat un cont de Facebook folosind e-mailul instituţiei, prin intermediul căruia agăţa bărbaţi. Gheorghe Gîrjoabă este un cunoscut în media locală, după ce Agenţia Funcţionarilor Publici a constatat în urma unui control că este ţinut ilegal în funcţie, neavând studiile şi vechimea necesară.

Gorjeanul spune că nu voia decât să-i ceară ajutorul cu nişte procese pe care le are la APIA. Acesta a crezut că este jurnalist la televiziune urmărind de fapt rubrica de preferinţe a bărbatului pe care l-a abordat pe Internet.

„Am familie, am nevastă“

Timpul petrecut la serviciu trecea mult mai uşor pentru Gheorghe Gîrjoabă care purta diverse conversaţii online şi telefonic cu un anumit Cristi Popa. Cel din urmă avea o fotografie sugestivă. Purta un slip minuscul şi spunea că este interesat de relaţii cu bărbaţi. Cu toate acestea, Gîrjoabă spune că nu ştia că „tipul“ căuta bărbaţi. „Nu este real. Vă daţi seama că sunt un om normal la cap. Am căzut în plasă, am vorbit fără să mă gândesc. Am vorbit cu el la telefon, în sensul că eu credeam că el lucrează la televiziune că ştiţi că eu am nişte procese pe rol cu APIA, Dar nu de altceva. Eu nici nu am ştiut că el are o altă orientare sexuală“, a spus angajatul APIA.

Gorjeanul spune că a vorbit la telefon cu Cristi Popa, care a început să-i facă avansuri. „Am vorbit doar o dată, a încercat, că una, că alta, dar nu am pus botul. Eu am familie, am nevastă. N-a zis nimic, i-am povestit, ştie că nu am lipsit de acasă. Nici nu ştiam ce orientări are el“, a spus Gîrjoabă.

Cristi Popa explică cu, stau lucrurile. „Nu i-am făcut nici un avans, ba mai mult pe profilul meu scria clar că eu sunt în căutare de bărbaţi. El a fost cel care după cum se vede şi în capturi m-a abordat prima dată“, a spus Cristi Popa. 

Mercioiu: Credeam că-i un om normal

Problemele lui Gîrjoabă nu sunt reprezentate de dorinţele sale sexule, ci de faptul că a prejudiciat imaginea instituţiei la care lucrează. Directoarea APIA Gorj, Delia Mercioiu, a declarat că angajatul ar putea avea probleme pentru că a folosit adresa instituţiei. „În afara programului opţiunile sexuale ale angajaţilor nu ne privesc, dar atâta timp cât sunt în afara programului. Nu voi accepta ca cineva să prejudicieze imaginea instituţiei. Ori aici este în timpul programului. Îl vom băga în comisia de disciplină, nu avem voie să intrăm pe acest Facebook, mai ales de pe mailul APIA, de pe e-mailul personal poate face ce doreşte, dar după programul de serviciu. Ce nu trebuie a făcut în timpul programului“, a spus Mercioiu. 

Gârjoabă nu recunoaşte că a vorbit în timpul serviciului, chiar dacă îl încriminează capturile de pe Internet. „Nu am vorbit în timpul programului. Era până în ora 8, opt fără 10, fără un sfert“, a spus angajatul.    

Directoarea a fost şocată de opţiunile angajatului. „A fost un şoc când am aflat acest lucru pentru că mi s-a putut un om normal, ca şi ceilalţi“.

Gârjoabă crede că directoarea va profita de acest scandal să-l dea afară, din cauza conflictelor lor mai vechi.

„Doamna directoarea are un dinte împotriva mea. S-a gândit că acum poate să mă dea afară. Eu o să le răspund tuturor la întrebări pentru nu este nicio chestie. Este o făcătură“.

Galerie foto



Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: