O copilă de 12 ani a născut la Spitalul Judeţean

Caz mai puţin obişnuit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. O copilă de numai 12 ani a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă, pe care a conceput-o cu un băiat major. Din păcate, tânăra nu se bucură de susţinerea părinţilor, mama ei fiind plecată la muncă în străinătate, iar fata a fost lăsată în grija rudelor. Medicii spun că sunt tot mai multe minore care rămân însărcinate.

Adolescenta de 12 ani a născut marţea trecută o fetiţă de 3,4 kilograme, perfect sănătoasă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Povestea fetei este una impresionantă. Abandonată de părinţii plecaţi la muncă în străinătate, fata a fost lăsată în grija rudelor din judeţul Dolj, ea însăşi fiind din judeţul vecin. Tânăra s-a îndrăgostit de un băiat major din judeţul Gorj, cu care a şi întreţinut relaţii sexuale în urma cărora a rămas gravidă. Tatăl nou născutului ar putea avea acum probleme cu legea pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră.

Medicii neonatologi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu spun că din ce în ce mai multe minore aduc pe lume copii.  „Avem două mame minore, una de 12 ani şi una de 16 ani. Cea de 16 ani se află deja la al doilea copil. Numărul mamelor minore nu este exagerat de mare, însă avem destule tinere care devin mame, deşi nu au împlinit vârsta de 18 ani. Este îngrijorător că se întâmplă aşa. Unele au sprijinul părinţilor, însă există şi cazuri în care nu au pe nimeni şi cer o măsură de protecţie”, a declarat Tatiana Cucu, medic neonatolog.

Reprezentanţii Protecţiei Copilului Gorj spun că în mod normal tânăra mămică împreună cu fetiţa ar trebui să ajungă în grija DGASPC Dolj, cu care vor fi purtate discuţii în perioada următoare. Totodată, reprezentanţii DGASPC Gorj atrag atenţia tinerelor mămici că din punct de vedere biologic corpul nu le permite să dea naştere bebeluşilor şi că de cele mai multe ori aceştia rămân cu sechele. „DGASPC Dolj ar trebui să o preia, să dispună o măsură de protecţie. O să discutăm şi cu ei până când fata e externată, vom vedea ce facem. Starea ei de sănătate e bună. Biologic vorbind, mama nu e pregătită să nască un copil sănătos. Abia după 18 ani este corpul pregătit. Vârsta a scăzut, e o chestie la nivel de ţară. Trebuie să ştie că dacă a născut atât de devreme, riscul ca bebeluşul să nu crească este mare. Pot aduce pe lume copii cu malformaţii, copii bolnavi. Din ce în ce mai multe minore rămân gravide la vârste atât de fragede. Faptul că părinţii sunt plecaţi în străinătate, poate fi o cauză”, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: