Primările nu mai pot tăia pomii sănătoşi fără aviz de mediu

Unităţile administrativ teritoriale nu mai pot tăia arborii din spaţiile publice fără un aviz de mediu emis de Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj. Acest aspect este reglementat printr-o lege care a intrat în vigoare de la începutul acestui an.

Comisarii de mediu spun că vor sancţiona primăriile care nu se vor conforma noilor reglementări şi vor tăia arborii verzi după ureche. „Agenţia de Protecţia Mediului Gorj este cea care emite aceste avize. Dacă o primărie taie pomii verzi fără acest aviz riscă amenzi. Este vorba de amenzi între 30.000 şi 60.000 RON pentru persoanele juridice. Este o prevedere nouă pe care noi o implementăm. Toate primăriile trebuie să cunoască aceste aspecte. În momentul în care vom avea sesizări pe această speţă vom aplica latura coercitivă a legii”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj.

La Târgu Jiu spre exemplu, au fost o mulţime de discuţii de-a lungul timpului între reprezentanţii primăriei şi unii locatari. În unele cazuri, cetăţenii doreau ca pomii să nu fie tăiaţi şi se iscau scandaluri, acum administraţia va trebui să obţină avizul autorităţilor de mediu pentru a putea tăia pomii sănătoşi din spaţiile verzi.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: