Marii câştigători ai Salonului de Pictură „Arte mici”

Zeci de elevi ai Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu au impresionat prin lucrările lor juriul Salonului de Pictură „Arte mici”, aflat anul acesta la ediţia a VI-a, ce s-a desfăşurat la Motru. Elevii gorjeni au reuşit să plece de la acest concurs cu mare parte din premii, surclasând şi concurenţi din străinătate.

Manifestarea artistică Salonul de Pictură „Arte Mici” a reunit tineri artişti cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani, atât din judeţul Gorj, din ţară, cât şi din Austria, Serbia, Germania şi Statele Unite ale Americii. Elevii Şcolii Populare de Artă au reuşit să ia o mulţime de premii. Marele premiu a fost câştigat de Irina Drigă din Târgu-Jiu, la categoria 7-10 ani, premiul II de Casiana Handoreanu - Crasna, la categoria 3-6 ani. Premiul Special „Arte mici” a fost revendicat de Teodora Coconeţu din Novaci, la categoria 11-15 ani. Premiul Special „Curaj în artă” i-a revenit Cristinei Ionică din Novaci, categoria 11-15 ani,  Andreei Pleşu din Baia de Aramă la categoria 11-15 ani, Dianei Ionela Apetrei din Motru, categoria 11-15 ani. Premiul special „Aurel Potcovaru şi Nicolae Pîrvan” a fost câştigat de Andrada Mădălina Claudia Micodin din Motru, la categoria 11-15 ani. Flavia Manoniu din Tismana a fost premiată cu Premiul Special „Gorjeanul talentat” la categoria 11-15 ani. Premiul Special „Prietenii artelor” i-a revenit Ioanei Andronache din Novaci- la categoria 11-15 ani, iar premiul Special „Paleta fermecată” a fost câştigat de Teodor Anton din Târgu-Jiu la categoria 7-10 ani. Premiul Special „De culoare” a fost ridicat de Cristina Navolan din Novaci la categoria 7-10 ani. Premiul Special „Fascinaţie de înger” a fost atribuit  Elenei Olteanu din Târgu Jiu la categoria 7-10 ani. Premiul Special „Semne pe nisip”a mers la Iulia Teodora Crăciunescu din Târgu-Jiu la categoria 7-10 ani, premiul Special „Culorile copilăriei” fiind atribuit lui Marian Pavel din Novaci la categoria 7-10 ani. Totodată, premiul Special „Metafore pe pânză” a fost acordat Vasilicăi Ciobanu Verbuncu din Tismana la categoria 11-15 ani.

Elevii care au obţinut premii au fost pregătiţi de profesoara Loreta Nicolcea de la Secţia Târgu-Jiu a SPA şi profesoara Daciana Ungureanu, de la Secţia Novaci. Irina Drigă, care a obţinut Marele Premiu „Arte mici”, a vorbit despre lucrarea sa. „Tema lucrării mele este „Oraşul meu sub apă”. Doamna profesoară mi-a dat ideea şi mi-a plăcut foarte mult. Vin la şcoală de doi ani, iar acesta este primul an în care particip la un concurs”, a spus Irina.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: