Târgujienii cer demolarea unui garaj din zona 22 Decembrie

Mai mulţi cetăţeni au sesizat ani la rând primăria municipiului Târgu Jiu cu privire la un garaj din zona 22 Decembrie pe care îl doresc dărâmat pentru că strică aspectul zonei. Mai mult, spun cetăţenii, în spatele garajului se află un zid vechi de zeci de ani aflat într-o stare avansată de degradare şi pune în pericol maşinile parcate pe strada respectivă. Oamenii au spus ieri că primăria nu ia măsuri cu acest garaj pentru că ar aparţine unui apropiat al primăriei, deşi instituţia a început de mai bine de zece ani să cureţe oraşul de garaje.

Vasile Nicolescu locuieşte în zona 22 Decembrie de mulţi ani, însă de patru ani atât el cât şi ceilalţi locatari au solicitat primăriei Târgu Jiu să ia măsuri cu un garaj de fier din zona respectivă, dar şi cu un zid al unei case care pune în pericol maşinile parcate acolo. „În urmă cu peste patru ani, noi, locatarii, am tot insistat la primărie pentru demolarea celor opt, zece garaje construite ilegal pe acest teren. Celelalte au fost demolate, numai unul a rămas în picioare, la mijlocul acestui teren, garaj metalic care se pare că aparţine domnului Căruntu de la universitate, dar de care se foloseşte o persoană din blocul vecin”, a spus Vasile Nicolescu, locatar.

Oamenii spun că aceste construcţii metalice au aparţinut cândva fostelor alimentare OCL şi TAPL care au construit fără autorizaţie patru sau cinci magazii din tablă, iar după Revoluţie acestea au fost cumpărate de diverşi şefi de instituţii din Târgu Jiu şi transformate în garaje. „Mi se pare inadmisibil ca aceste construcţii să mai fie încă în picioare de îndată ce primarul a zis că dărâmă garajele pentru că sunt inestetice şi construieşte parcări. Terenul acesta de 800 de mp, pe care este situat garajul, a aparţinut cândva unei familii de ingineri, iar după anul 2000, când familia a încercat să recupereze acest teren în instanţă, primăria s-a opus astfel că fosta proprietară a fost despăgubită de ANRP. Există interese mari în zonă, de aia nu se iau măsurile care trebuie”, a spus Vasile Nicolescu.

Reprezentanţii primăriei Târgu Jiu ştiu de existenţa acestui garaj şi, deşi s-au obligat să demoleze toate garajele din municipiu, spun că acesta nu poate fi demolat pentru că proprietarul are acte pe terenul de sub garaj. „Nu putem lua o astfel de măsură, există act de proprietate pe terenul respectiv, are intabulare, nu putem face demolări pe terenul proprietarului”, a declarat Ermina Pasăre, şefa serviciului Urbanism din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: