Priorităţi de sezon ale autorităţilor de la Novaci

Primăria Novaci a demarat în forţă o serie de acţiuni edilitar-gospodăreşti în această lună. Pe lista de priorităţi a autorităţilor locale se numără: amenajarea şi modernizarea pieţei oraşului; modernizarea spaţiului de sacrificare a mieilor; precum şi începerea lucrărilor de construcţie a unui Centru de Informare Turistică. Primarul Dumitru Leuştean are în vedere şi organizarea manifestării foclorice pastorale „Urcatul oilor la munte”. Ca o noutate, începând cu acest an, se va reveni la locaţia Dumbrava Hirişeşti.

Autorităţile de la Novaci încearcă să profite de fiecare zi a primăverii pentru a demara noi acţiuni edilitar-gospodăreşti. După ce s-a făcut alimentarea cu apă a satului Huluba, vor începe lucrările de înlocuire a conductei de alimentare cu apă a satului Ghebani. În perioada imediat următoare vor fi demarate lucrările de amenajare şi modernizare a pieţei oraşului pentru produsele lactate şi de carne, precum şi lucrările de modernizare a spaţiului de sacrificare a animalelor din apropierea pieţei. De asemenea, autorităţile au în vedere şi construirea unui centru de informare turistică.

Primarul Dumitru Leuştean spune că 2015 va fi anul marilor schimbări pentru că se va pune un accent deosebit pe realizarea unor obiective edilitar-gospodăreşti care vor duce la modernizarea oraşului. „Ca o noutate, începând cu acest an se va reveni la organizarea şi desfăşurarea tradiţionalei manifestări folclorice pastorale „Urcatul oilor la munte” în Dumbrava Hirişeşti. În acest sens, se lucrează deja la construcţia unei scene moderne pentru spectacole, iar la intrarea în pădure va fi instalată o poartă cu arhitectură specifică zonei. Poarta va fi executată de meşteri din Maramureş, care vor veni la noi pentru a-şi asambla materialele”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul de la Novaci.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: