Şcolile, lăsate de primărie fără venituri extrabugetare

Şcolile din Târgu Jiu au fost lăsate de municipalitate fără venituri extrabugetare. Unităţile de învăţământ nu mai primesc banii din chiriile aferente chioşcurilor din incinta unităţilor contractate de agenţii economici, primăria oprind toţi banii şi nu doar jumătate, aşa cum se întâmpla până acum circa un an.

Conducerile unităţilor şcolare din Târgu Jiu spun că au rămas fără venituri extrabugetare după ce administraţia locală a decis să nu le mai acorde niciun leu din chiriile aferente chioşcurilor care funcţionează în curtea şcolii. „Înainte primeam 50% din chiria de la chioşcuri, nu erau foarte mulţi bani, dar mai cumpăram şi noi câte ceva prin şcoală, un top de hârtie, ce mai era nevoie. Banii erau încasaţi de primărie, care ne vira şi nouă jumătate din sumă în cont. Acum nu mai avem venituri extrabugetare. Am renunţat şi la automate. De ce să încaseze primăria chiria şi noi să plătim apa şi curentul consumat?”, a spus directorul unei şcoli din Târgu Jiu.

Autorităţile locale spun că legea nu le permite să acorde bani unităţilor şcolare din chiriile percepute agenţilor economici care au chioşcuri şi că înainte se acordau aceşti bani fără o bază legală. „Şcolile sunt subvenţionate de primărie. Contractele acestea de închiriere teren sunt făcute de către municipiul Târgu Jiu, el este concendentul. Ca atare, fiind proprietatea municipiului, închirierea lor se face de către noi şi chiria se încasează tot de către noi. Nu avem voie să împărţim această chirie cu alte instituţii. Până în 2011, când am preluat acest serviciu, şi am constatat această eroare, era un protocol făcut de către Direcţia Publică de Patrimoniu cu aceste unităţi şcolare prin care le viram 50% din sumă, ceea ce era ilegal”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu. Autorităţile nu au ştiut însă să dea un răspuns în ceea ce priveşte recuperarea sumelor alocate în baza chiriilor de la chioşcuri către şcoli dacă le-au încasat ilegal.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: