O echipă din Liga 2 a primit acordul UEFA pentru a juca în Europa League! 

Câștigătoare a Cupei României, Corvinul Hunedoara va juca, oficial, în Europa League în sezonul următor! Va reprezenta România în a doua competiție ca importanță la nivel de cluburi, după ce verdictul UEFA este favorabil, forul european dând acordul pentru ca echipa din Liga 2 să poată evolua în cupele europene.

Corvinul Hunedoara a fost nevoită să formuleze o scrisoare către UEFA, pentru că nu este un club de drept privat, iar joi, 23 mai, a venit răspunsul, care permite grupării lui Florin Maxim să joace în Europa League.

Așadar, Corvinul Hunedoara va lua startul în turul 1 preliminar al Europa League. Va juca în dublă manșă, la 11 și 18 iulie, iar următorul tur preliminar, al doilea, va avea loc pe 25 iulie (turul) și 1 august (returul), când, în cel mai rău caz, Corvinul va coborî în Conference League pentru a juca pentru calificarea în grupe.

Din prima dublă în cupele europene vor avea adversari dificili elevii lui Florin Maxim, putând da peste formații precum Silkeborg, din Danemarca, Wisla Cracovia, din Polonia, Rijeka, din Croația, Panathinaikos, din Grecia, sau Omonia Nicosia, formație din Cipru, dar lista completă este mult mai stufoasă.

Corvinul Hunedoara bifează o performanță majoră în istoria clubului, dar și impactul financiar va fi unul important, urmând să încaseze sume de bani din participarea în competiție, în funcție de rezultatele pe care le va avea, dar și din bilete, drepturile de televizare și așa mai departe.

Referitor la stadionul pe care va disputa Corvinul meciurile de pe teren propriu din cupele europene, acesta va fi Sepsi Arena, din Sfântu Gheorghe.

Vizualizări: 520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: