O familie cu şase copii minori, sub cerul liber

O familie cu şase copii a rămas sub cerul liber după ce judecătorii au dispus demolarea casei lor pentru că terenul nu le aparţine. Jandarmii şi poliţiştii au fost prezenţi în zonă pentru a asigura un climat de linişte şi siguranţă atunci când spiritele între romi şi proprietarul terenului s-au încins.

Familia Grancea locuieşte pe strada Făgăraş de o viaţă şi au construit casa cu greu. În urmă cu câţiva ani, terenul pe care aveau locuinţa a fost revendicat de proprietar şi după trei ani de procese, acesta a câştigat şi are hotărâre definitivă, irevocabilă şi executorie. „Este terenul meu pe care l-am câştigat în mod legal, am hotărâre judecătorească şi îmi vreau pământul care mi-a fost ocupat abuziv”, spune Gheorghe Uşurelu. Este vorba despre 3.800 de mp.

„Nu ştiu ce să fac“

În această casă au locuit până ieri şase copii minori împreună cu bunica lor care-i îngrijea de când părinţii au plecat la muncă în Italia să câştige bani. Au rămas acum sub cerul liber. „M-au dat afară din casa mea la care am muncit o viaţă. M-au lăsat pe stradă şi nu am unde să mă duc. Copilul meu e proprietar şi au demolat casa în lipsa lui, că e plecat în Italia la muncă împreună cu soţia. Mi-au lăsat copiii în grijă şi acum am rămas cu ei în câmp. Nu am unde să mă duc. Nu ştiu de unde a apărut proprietarul acesta că au mai venit pe aici o grămadă care ziceau că e terenul lor. Eu am acte pe casă. Nu ştiu ce să fac”, spunea femeia plângând. La faţa locului au venit echipaje de jandarmi şi poliţişti care au încercat să ţină situaţia sub control. „Nu ştiu de ce vă băgaţi voi. Când aţi făcut mitinguri că vreţi servicii şi salarii mai mari, civili s-au băgat la voi? Dar voi acum veniţi cu spray paralizat şi cu alte alea ca să face ordine la noi”, spunea bunica celor şase copii.

AMENINŢĂRI

Neamurile familiei care şi-a pierdut casa susţin că ar fi putut ieşi cu vărsare de sânge dacă tatăl copiilor era de faţă. ”Dacă băiatul care are casa era aici se făcea crimă. Cum să-i dărâme casa pentru care a muncit în Italia. Îi tăia gâtul lui acesta de se crede proprietar. Are baftă că nu e proprietarul aici că făcea vărsare de sânge cu poliţia şi jandarmerie de faţă”.

 VINĂ

Romi din zonă dau vina pe Primăria Târgu-Jiu, care a emis titlurile de proprietate. „Ei nu au văzut că aici e o casă de ani de zile. Am partidă la apă, la lumini, dar şi-au luat şi ei partea lor şi au dat titlu de proprietate fără să le pese de familia asta care rămâne cu şase copii sub cerul liber. Au fost o grămadă de proprietari pe terenul acesta, care au vândut de la unul la altul“.

SOLUŢII

Ion Ministru încearcă să caute soluţii pentru familia care a rămas fără casă. „E de neconceput ce se întâmplă şi nu e de vină justiţiei, ci a primăriei. I-a scos pe oamenii ăştia afară cu tot ce aveau să le dărâme casa. Au şase copii minori şi nu pot sta în câmp. Poate îi primeşte vreun vecin sau neamurile pentru un timp”.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: