O femeie incredibil de curajoasă

Statele Unite ale Americii au nominalizat în sfârşit un ambasador în România, care vine însă cu recomandări precise. La audierile din Senatul american, Hans G. Klemm a primit recomandarea să se asigure că guvernul o va susţine în continuare pe şefa DNA, descrisă de un senator drept „o femeie incredibil de curajoasă”.

Un sprijin pe care Laura Codruţa Kovesi l-a primit şi până acum, dar de care are nevoie înzecit de acum încolo. DNA, instituţia condusă de Kovesi, anchetează nu doar cei mai puternici oameni politici ai României, ci şi pe cei mai bogaţi români. Unii dintre ei cu strânse legături cu oligarhii ruşi. Ioan Niculae de la Interagro – miliardar. Nelu Iordache de la Romstrade – miliardar. Gruia Stoica de la GFR – miliardar. Dan Adamescu de la Astra – miliardar. Şi mulţi, mulţi alţii, printre care Dorin Cocoş, Remus Truică, Sebastian Ghiţă etc. Oamenilor de afaceri li se adaugă politicieni de vârf, începând cu premierul Victor Ponta, fostul premier Adrian Năstase, foştii miniştri de Interne Berca şi David, fosta şefă a PMP Elena Udrea, ba chiar şi noul şef al PSD, Liviu Dragnea. Galeria politicienilor şi afaceriştilor anchetaţi este mult mai largă, iar la aceştia se adaugă tot felul de băieţi care au cultivat de-a lungul timpului ideea că sunt „oamenii serviciilor”.

Sigur că DNA mai mare mult de lucru. Şi, din motive inexplicabile, nu prea ajunge la Gorj. Sigur că uneori încă mai pare că lucrează selectiv, pare că îşi prioritizează dosarele în funcţie de agenda politică. Cu toate semnele de întrebare care persistă, rămâne o realitate. Alături de DIICOT şi SRI, DNA a destructurat şi destructurează reţele de mafie economico-politică, iar oamenii despre care vorbim pierd miliarde de euro şi ani mulţi de libertate. Aşa că sper ca americanii să îi asigure o protecţie reală Codruţei Kovesi, cu agenţi şi toate cele, nu doar o protecţie declarativă.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: