O fetiță de 11 ani și-a salvat mama și frățiorul

O femeie care îşi purta băieţelul de un an şi şase luni în spate, într-un port-bebe, a căzut, marţi, într-o râpă adâncă de zece metri în Caraş-Severin. Fiica femeii, deși are doar 11 ani, nu s-a panicat și a sunat la 112, reușind să explice autorităților cum să ajungă la locul incidentului. Pompierii recomandă tuturor părinţilor să-şi educe copiii şi în privinţa reacţiilor în situaţii de urgenţă.  

Cei trei făceau parte dintr-un grup de turişti care s-a aventurat marţi pe Cheile Caraşului. Potrivit ISU Caraş- Severin, cei trei au rămas în urmă. 

”O mamă cu doi copii, o fetiţă de 11 ani şi un băieţel de un an şi 6 luni transportat de femeie în spate, într-un port-bebe, s-au rătăcit de grup. La un moment dat, femeia a alunecat şi a căzut într-o râpă adâncă de aproximativ 10 m. A reuşit să se prindă de nişte crengi, dar a rămas suspendată la o distanţă de circa trei metri de cărarea de pe marginea râului Caraş. Fata de 11 ani, nu s-a panicat, a dat dovadă de maturitate şi curaj şi a apelat numărul de urgenţă 112. De îndată au pornit spre ei un echipaj al Detaşmentului de Pompieri Reşiţa, un echipaj al Poliţiei, doi salvamontişti, un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, viceprimarul şi un angajat al Primăriei Caraşova”, se arată în comunicat.

Cu ajutorul indicaţiilor date de copilă prin telefon, cele trei persoane au fost găsite uşor, iar salvamontiştii împreună cu pompierii au extras mama şi băieţelul din râpă şi i-au predat echipajului SAJ.

Din fericire, femeia era echipată corespunzător pentru drumeţie şi nu au suferit răni, nici ea şi nici băieţelul. (A.A.)

Vizualizări: 2,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: