Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

O fostă echipă de Liga 1 a cerut intrarea în insolvenţă

FC Hermannstadt a cerut Tribunalului Sibiu să i se declare insolvența. Majoritatea echipelor care au părăsit prima ligă în ultimele sezoane fie au intrat în faliment şi s-au desfiinţat, fie au cerut insolvenţa pentru a putea să se reorganizeze.

AFC Hermannstadt a înregistrat, la Tribunalul Sibiu, în data de 15 septembrie, dosarul prin care solicită declararea insolvenței clubului. Conform legii, o primă decizie – dacă se acceptă, sau nu, demararea procedurilor de intrare în acest proces de reorganizare – va fi luată în maxim 10 zile. Dosarul cu numărul 2326/85/2021 va fi judecat de secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.

Pe portalul instanțelor de judecată, la dosarul mai-sus amintit, la rubrica ”obiect” se specifică faptul că acțiunea este întreprinsă ”la cererea debitorului” (n.r. – AFC Hermannstadt) în temeiul art. 66, alineatul 10 al Legii 85/2014, a informat liga2.ro. Ședința în care Tribunalul Sibiu se va pronunța are loc miercuri, 22 septembrie 2021, în jurul orei 12:00.

 AFC Hermannstadt a ajuns în această situație deoarece clubul ar fi acumulat, până în februarie 2021, conform unor surse, datorii de peste 12 milioane de lei, adică aproximativ două milioane și jumătate de euro.

Nu în ultimul rând, trebuie știut care sunt pașii imediați de urmat în cazul acestui dosar. În termen de maximum 10 zile, Tribunalul Sibiu trebuie să ia o decizie, pe baza documentelor depuse la dosar de AFC Hermannstadt, dacă aprobă, sau nu, intrarea în procedura de insolvență. Dacă răspunsul e pozitiv, atunci va fi numit un administrator judiciar de către Tribunalul Sibiu care se va ocupa, pe viitor, de tot ce înseamnă finanțe în club, în special către cine se fac plățile, cu prioritate pentru instituțiile statului, în momentul în care în conturile clubului intră anumite sume de bani. Dacă, după o perioadă mai lungă de timp, clubul nu va reuși să stingă datoriile pe care le are, atunci va fi demarată procedura falimentului, iar clubul va fi dizolvat.

Cu astfel de situații s-au confruntat numeroase cluburi din România în ultimii ani, inclusiv campioana CFR Cluj, Dinamo sau Gaz Metan Mediaș, toate reușind să treacă cu bine de insolvență, revenind în cele din urmă pe linia de plutire. Între timp, Dinamo a cerut din nou insolvența. Dunărea Călărași, un alt club din Liga 2, a urmat de curând același demers pe care îl face acum FC Hermannstadt.

Vizualizări: 1,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: