O fostă mineriţă confecţionează poşete din hârtie

A lucrat ani buni ca lăcătuş mecanic în carieră, iar acum confecţionează poşete. Şi nu orice poşete, ci din hârtie. Vorbim de Floarea Bimbaşa în vârstă de 54 de ani, din Rovinari, actualmente proprietară a unui magazin, care în timpul liber lucrează cu migală la confecţionarea de genţi din hârtie reciclată, pe care le face cadou persoanelor dragi.

Floarea Bimbaşa s-a apucat de confecţionat poşete din hârtie în urmă cu câteva luni. A văzut la o vecină modul de realizare a acestor genţi, care la rândul său s-a inspirat de pe internet. Nu vinde „operele” create de ea, ci le face cadou.  Cele mai avantajate de noul său hobby sunt cele două nurori, pe care le-a cadorisit deja cu câte două genţi confecţionate din hârtie. „Am lucrat în carieră ca lăcătuş mecanic şi am băgat ordonanţa. Am deschis un magazin de haine şi încălţăminte. În timpul liber fac foarte multe lucruri inedite. Lucrez la maşina de cusut, la gentuţe. Le fac din hârtie. Am învăţat de la o vecină care a văzut cum se confecţionează pe internet. Am încercat să fac şi am învăţat şi eu de la ea. Nu le vând, îmi fac mie, la nurorile mele, la o cumnată. Comenzi aş fi avut, dar nu am vrut să fac pe bani”, a declarat Floarea Bimbaşa.

Femeia spune că pentru a realiza o gentuţă din hârtie trebuie să ai răbdare şi îndemânare. „Bucăţelele de hârtie se măsoară la o anumită dimensiune, se taie, se dau cu scotch şi după acea se împletesc. Practic, se îmbină una cu cealaltă, în funcţie de cât vrei să o faci de mare, după care se coase. De regulă lucrez la o gentuţă circa o săptămână, în funcţie de dimensiune. E o treabă migăloasă. Sunt rezistente, nu se udă”, a precizat doamna Bimbaşa.

Şi nu este singura rovinăreancă ce confecţionează poşete din hârtie. Această practică este destul de întâlnită în rândul doamnelor şi domnişoarelor din Rovinari.

Vizualizări: 371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: