O fundaţie deschide un centru de bătrâni privat la Săcelu

Oferta locurilor la un cămin de bătrâni este mai mult decât limitată în Gorj, dacă nu inexistentă. O fundaţie ar putea oferi şanse bătrânilor cu pensie. Centrul este dotat cu tot ce trebuie, însă îi lipseşte un aviz. Costurile pe persoană nu trec 1500 de lei, mai ieftin decât la stat.

În judeţ există trei unităţi care asigură îngrijirea şi asistenţa vârstnicilor. La Căminul din Novaci, cămin aflat în subordinea primăriei, sunt 30 de locuri pentru bătrâni, toate fiind ocupate. La Complexul de Îngrijire şi Asistenţă de la Suseni există 100 de locuri de cazare, cu doar trei locuri libere dar şi acelea inaccesibile.

Potrivit directoarei Direcţiei de Asistenţă Socială, departamentul adulţi, Klara Şerbănoaica, deja au început demersurile pentru ca şi bătrânii care sunt în centrul de la Suseni să fie luaţi acasă de aparţinători până la finalizarea investiţiilor de extindere şi modernizare. “La Suseni am avea trei locuri libere, dar din noiembrie încep lucrările de extindere şi beneficiarii au început deja să ia legătura cu familia să plece acasă până finalizăm investiţia”, a declarat Klara Şerbănoaica.

La cel de-al treilea centru, Complexul de Îngrijire şi Asistenţă de la Dobriţa, din cele 50 de locuri de cazare, doar unul singur mai este disponibil pentru persoanele vârstnice.

Speranţă

O speranţă ar fi deschiderea unui centru privat de bătrâni la Săcelu. Construcţia există, dotările există, o singură autorizaţie sanitar-veterinară împiedică deschiderea acestuia. „Este o construcţie ultimul răcnet, dotată cum nu mai există în Gorj aşa ceva. Este vorba de o fundaţie care vrea să deschidă acolo, au depus dosarul de acreditare ca serviciu social dar am înţeles că au probleme cu o autorizaţie sanitar-veterinară. Nici măcar costurile nu sunt ridicate, am văzut că ar fi de 1.500 lei de persoană pe lună. La stat, dacă ar fi să calculăm, costul mediu lunar e mult mai mare”, a adăugat Klara Şerbănoaica.    

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: