Om de afaceri din Meteor, mort la tăiatul porcului

Moartea unui rom de 51 de ani a provocat un adevărat scandal în curtea spitalului judeţean din Târgu Jiu. Acesta a murit sâmbătă în urma unui infarct. Acesta fusese la tăiatul unui porc, iar acolo se pare că a depus mult efort. Mai mulţi cunoscuţi de-ai săi au venit la spital pentru a se asigura că acesta nu va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru a se efectua necropsia. Mai mulţi poliţişti şi jandarmi au fost şi ei mobilizaţi în incinta unităţii sanitare pentru a preveni degenerarea tărăboiului.

În spital, medicul Grigore Lupescu a fost cel care, împreună cu şeful secţiei de cardiologie, Ion Mălăescu, au făcut tot ce era posibil pentru salvarea vieţii pacientului care le fusese adus la primele ore ale zilei. Mihai Biriţă fusese de dimineaţă la tăiatul unui porc, iar acolo a făcut efort şi, astfel, s-a ales cu problemele care, până la urmă, l-au costat viaţa. „Era un pacient obez, netratat, care n-a prea fost la doctor, nu a luat tratamente pentru problemele pe care le avea, iar acum, în urma unui efort fizic prelungit, am înţeles că a fost la tăierea unui porc, a venit la noi cu dureri în piept. Examenele au evidenţiat o disecţie de aortă ascendentă. Luasem legătura cu o clinică din Timişoara pentru un transfer acolo, dar nu am mai făcut acest lucru pentru că s-a produs inevitabilul”, spune medicul.

Scandal la spital

Zeci de maşini din Meteor s-au pus atunci în mişcare şi curtea spitalului a devenit neîncăpătoare, paznicul de la bariera de acces devenind un simplu obiect de decor. „N-am avut ce să le mai fac, unul a vrut să dea cu maşina în barieră, s-o zboare pe sus”, a explicat, neoficial, paznicul timorat de asaltul de care avusese parte. Parcate la întâmplare, maşinile din incinta spitalului au blocat şi salvarea care era pregătită să îl transfere pe pacient la o clinică din Timişoara. Şoferul ambulanţei urma să fie „escortat” pe traseu, lucru care nu s-a mai întâmplat însă pentru că Biriţă şi-a găsit sfârşitul mult prea devreme.

Imediat, rudele acestuia au arătat cu degetul spre cadrele medicale. „Cuscrul meu a murit pentru că medicii nu l-au salvat. Dădeam şi un miliard, numai să îl mai ţină în viaţă”, a spus o femeie care bocea lângă maşina în care fusese urcat mortul pentru a fi transportat de grabă în Meteor. Dorinţa cea mare a acestora era ca Biriţă să nu fie dus la Serviciul de Medicină Legală şi tăiat de medicii legişti, dorinţă care le-a şi fost îndeplinită. Cei care l-au cunoscut erau convinşi că acesta trebuia transferat la Timişoara mult mai devreme. „Trebuia să îl trimită acolo de azi dimineaţă pentru că la spitalul acesta nenorocit nu au aparate”, au fost cuvintele cele mai des rostite în curtea unităţii sanitare şi pe holuri.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: