O măcelărie închisă, alta amendată

Direcția Sanitar-Veterinară Gorj a aplicat săptămâna trecută mai multe sancțiuni unor unități de alimentație publică din Bustuchin, Hurezani și Târgu Jiu.

Inspectorii sanitar-veterinari au emis o ordonanță de interzicere a activității la o măcelărie, întrucât unitatea nu deține spațiile și dotările necesare desfășurării activității de recepție a carcaselor, dezosare și porționare a acestora.

O altă măcelărie a fost amendată cu 10.000 lei, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de depozitare, tranșare și expunere la comercializare a cărnii proaspete.

Tot cu zece mii de lei a fost amendat un restaurant, întrucât unitatea nu deține document de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor pentru activitatea desfășurată, dar și un laborator de patiserie pentru lipsă de igienă.

Amenzi mai mici, între 1.200 și 1.500 de lei, au primit un magazin, o brutărie și două persoane fizice, acestea din urmă pentru transportul de alimente procesate cu un mijloc de transport neautorizat sanitar-veterinar.

Vizualizări: 2,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: