Primărie în mizerie. Femeia de serviciu, pusă să facă mâncare

Situaţie mai puţin obişnuită la Primăria Bumbeşti-Piţic din județul Gorj, unde femeia de serviciu a primăriei este şi bucătăreasa instituţiei. Nu se întâmplă asta după orele de program, ci în timpul serviciului. Angajata face mâncare într-un spaţiu special amenajat şi dotat cu cele necesare. Aceste aspecte nu sunt tolerate de viceprimarul din localitate, dar primarul este unul dintre beneficiari.

În ziua Sfinților Mihail şi Gavril, primarul din localitate a fost la o întâlnire de partid, iar viceprimarul a participat la hramul bisericii din Poienari. Surpriza a venit când viceprimarul Irina Cojocaru a revenit la primărie şi a descoperit că ciorba era la foc şi peştele sfârâia în tigaie.

Viceprimarul este de acord ca angajaţii să mânânce în "cantina primăriei", dar nu să şi gătească aici. "Am constatat că iar a fost pusă în funcțiune cantina primăriei. Femeia de serviciu are un salariu de 1.800 lei net și în primărie curățenia lasă de dorit, șoarecii mișună peste tot, în stația de autobuz sunt gunoaie neadunate, de fapt sunt adunate când se strâng prea multe, de alţi angajaţi, nu am văzut ca WC-ul să fi fost curățit măcar cu apă, în curtea din spate nu este ordine și curățenie, iar serviciul ei constă în a găti ciorbă, a prăji pește și a mânca. Vreau să fiu bine înțeleasă, sunt de acord ca angajații să servească masa și am avut inițiativa să le amenajez un spațiu curat în acest sens, deşi curățenia n-a ținut prea mult, nu sunt de acord să se gătească mâncarea la primărie", a precizat Irina Cojocaru viceprimarul din Bumbeşti Piţic.

Irina Cojocaru dă vina pe primarul din localitate că tolezează aceste lucru, dar şi pentru modul defectuos în care se lucrează aici. "Vina cea mare nu este a ei, ci a domnului primar care tolerează şi este de acord cu acest mod de lucru defectuos în primărie, care nu se rezumă doar la femeia de serviciu. Am avut o discuție cu dumnealui vizavi de acest subiect și mi-a spus enervat că deocamdată el e primar și el decide".

Primarul din Bumbeşti Pițic susţine că el a fost la o întâlnire de partid când în primărie era sărbătoare de Mihail şi Gavril. "Eu în ziua respectivă am fost la Târgu-Jiu, că a venit doamna Dăncilă. Am venit după orele de program şi nu am participat la nicio masă. Este o minciună. Facem şi noi câte o masă în zi de sărbătoare sau la o zi onomastică. În rest, nu se face nimic. Asta e luptă de campanie, pentru denigrarea mea ca primar. Dar nu face mâncare. Când dracu să facă mâncare? Mâncăm mâncarea noastră sau mai încălzim ceva la o zi onomastică", a pecizat primarul din Bumbeşti-Piţic, Michi Nioaţă, pentru Radio Târgu-Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 2,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: