O mamă și copilul ei au murit în câteva ore, la spital. Dosar penal pentru ucidere din culpă

Poliția a început o anchetă la Maternitatea din Craiova după ce o asistenta medicală din Gorj și copilul pe care l-a născut au murit la un interval de câteva ore. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu și fac certecetari pentru moarte suspectă. Din primele informații, atât pruncul, cât și mama au făcut hemoragie pulmonară.

Asistenta medicală, de 28 de ani, din Târgu Cărbunești, lucra în secția Chirurgie a Spitalului din Bumbești Jiu, în județul Gorj. Femeia a decis să nască la Maternitatea din Craiova, în județul vecin. A adus pe lume o fetiță, prin cezariană. La prima vedere, o fetiță sănătoasă.


După câteva ore însă, micuța a murit. Primele concluzii medicale au fost că fetița ar fi suferit o hemoragie pulmonară ce i-a fost fatală. La scurt timp după decesul copilului, aflată deja în stare de șoc, a murit și mama. Aparent, din aceeași cauză: hemoragie pulmonară.

”Mama a fost reoperată, nu știu ce s-a întâmplat. A murit în timpul nopții, la ATI. Am informat Medicina Legală pentru necropsie și, în paralel, a fost sesizată și poliția. În urmă anchetei și a rezultatelor necropsiei, vom vedea ce măsuri luăm la nivelul spitalului, dacă e cazul să sesizăm Colegiul Medicilor, Consiliul Etic din cadrul spitalului. Să vedem dacă este vorba și de o culpă medicală”, a declarat Teodor Sas, managerul SJU Craiova, pentru GdS.ro.


Oamenii legii din Dolj, care s-au sesizat din oficiu, au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și au dispus o expertiză medicală care să stabilească exact cauza deceselor. Și mama și fetița au fost testate pentru COVID-19, însă rezultatele testelor nu e cunoscut încă.

Vizualizări: 3,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: