A vrut să mituiască un polițist pentru a-și scăpa nepotul. Condamnare!

Un bărbat din Gorj, care a încercat să mituiască un polițist, a fost condamnat joi de către Tribunalul Gorj. Gorjeanul nu va ajunge însă după gratii, pedeapsa fiind una cu suspendare. În schimb, polițistul care a denunțat fapta a fost premiat de conducerea IGPR.

Ion Puienică a primit o pedeapsă de 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani. Bărbatul și-a recunoscut fapta și a beneficiat de o pedeapsă redusă.

El a încercat să îi ofere unui agent de poliţie suma de 200 de euro ca să nu îi fie întocmit dosar penal nepotului său. Tânărul a fost prins băut la volan de două ori în aceeaşi zi. Evenimentul a avut loc la începutul lunii ianuarie.

Chemat pentru audieri la sediul poliţiei, tânărul șofer a venit însoţit de unchiul său, care a stăruit pe lângă lucrătorii de poliţie să propună soluţii favorabile în dosare, în schimbul unor foloase materiale.

„În acest context, un agent de poliţie a formulat denunţ la DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj, sens în care a fost constituită echipa operativă de prindere în flagrant, cei doi fiind surprinşi în flagrant în timp ce ofereau cu titlu de mită agentului de poliţie suma de 200 de euro. Ulterior au fost conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, iar în urma audierilor, unchiul celui aflat la volan a fost reţinut pentru 24 ore”, anunțau ofițerii DGA Gorj, pe 13 ianuarie.

Câteva săptămâni mai târziu, agentul de poliție din Novaci care a refuzat șpaga a fost premiat.

Acum, Puienică nu are voie să părăsească țara fără acordul instanței, bărbatul aflându-se sub control judiciar. În plus, gorjeanul este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Bengești Ciocadia, pe o perioadă de 60 de zile.

„Șpaga” de 200 de euro a fost confiscată. Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 2,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: