O mie de familii se bat pe 112 locuinţe sociale

Veşti bune pentru târgujienii care au solicitat locuinţe sociale! În aproximativ două săptămâni, municipalitatea va întocmi listele cu beneficiarii celor 112 unităţi locative din cartierele Narciselor şi Ciocârlău. Peste 1000 de familii şi-au depus dosarele pentru a primi o locuinţă socială. Dintre acestea, vor avea prioritate familiile evacuate. În această situaţie se află şi cei care locuiesc în barăcile ACH.

Primăria Târgu Jiu va repartiza 112 locuinţe sociale până la sfârşitul lunii în curs. În momentul de faţă, anchetele sociale sunt aproape finalizate urmând ca în perioada imediat următoare să se constituie Comisia de Fond Locativ în vederea analizării dosarele. „Listele cu beneficiarii locuinţelor sociale vor fi întocmite în cel mult trei săptămâni. Anchetele sociale sunt finalizate în cea mai mare parte şi urmează să întrunim Comisia de Fond Locativ pentru a analiza dosarele. Criteriile de repartizare sunt asemănătoare cu cele ale locuinţelor ANL”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Viceprimarul a mai precizat că vor avea prioritate persoanele evacuate sau cele în prag de evacuare, precum chiriaşii barăcilor din ACH, somaţi în nenumărate rânduri de către proprietarul terenului. „Nu vor fi luate în considerare persoanele care au solicitat locuinţă ANL şi care nu au întrunit punctajele necesare. Locuinţele ANL şi locuinţele sociale fac parte din două programe separate”, a menţionat Aurel Popescu.

Chiriaşii din barăcile ACH sunt obligaţi să se mute până la sfârşitul lunii martie. Aceasta este ultimul termen acordat de fraţii Băloi, proprietarii terenului de sub barăci, după ce reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au cerut un răgaz pentru finalizarea locuinţelor sociale. Din cele 98 de familii care au ocupat barăcile, doar 60 şi-au depus dosarele în vederea obţinerii unor locuinţe sociale din partea Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: