O mie de pedelişti au strigat în stradă „Călinoiu, DNA e la uşa ta“!

Circa o mie de democrat-liberali gorjeni au mărşăluit, vineri, de la Interex, până în centrul oraşului. În Piaţa Prefecturii, candidaţii PDL la europarlamentare, dar şi preşedintele PDL Gorj, Dan Vîlceanu, au susţinut discursuri împotriva Guvernului condus de Victor Ponta. La microfon s-a auzit şi numele liderilor locali, Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu dar şi al lui Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia.

Pedeliştii au avut mesaje antiguvernamentale, dar au lansat şi atacuri la liderul PSD Gorj, Ion Călinoiu. "Călinoiu, nu uita DNA la uşa ta!", scria pe pancartele purtate de protestatari prin oraş. În fruntea coloanei au fost candidaţii partidului la europarlamentare, Theodor Stolojan, Marian Jean Marinescu, Traian Ungureanu.

CE Oltenia şi Brâncuşi, teme electorale

 „Ponta taxează, nu guvernează“, „Ai băgat acciza, Ponta fă-ţi valiza“, „De la voi pentru noi 35 de taxe noi“ sau „PSD, fabrică de şomeri“ sunt doar câteva dintre mesajele pe care le-au afişat protestatarii portocalii. Aceştia au strigat „Jos Ponta“, „Jos Călinoiu“ şi chiar „Jos Ciurel“ fiind animaţi de discursul lui Theodor Stolojan. „Acest Complex Energetic Oltenia reprezintă inima industrială a Gorjului şi face parte din inima industrială a României. 19 mii de oameni sunt legaţi de ce se întâmplă la Complexul Energetic Oltenia. Şi ce se întâmplă? Păi vă spune directorul general. Că funcţionează după cum bate vântul în România şi că se fură mult“, a spus Stolojan, care a acuzat Guvernul că nu are strategie energetică. El a mai vorbit şi despre importanţa operelor lui Brâncuşi, puse în pericol de ignoranţa autorităţilor. „Ceea ce aveţi aici în Târgu Jiu, complexul Brâncuşi, nici măcar greutatea în aur nu valorează nici cât o piatră din ce a făcut Brâncuşi aici. Sunt oameni care vin din toată lumea oriunde se află expoziţiile Brâncuşi. PSD nu au reuşit să facă din Târgu Jiu un loc unde să vină turişti din toată lumea să vadă aceste capodopere. (....) Primarul Cârciumaru a spălat operele lui Brâncuşi ca pe o roată de maşină“, a spus Stolojan. „Domnul Ponta în loc să plece la toamnă să plece ieri“, le-a spus europarlamentarul Marian Jean Marinescu celor strânşi în Piaţa Prefecturii. „Este datoria noastră ca partid de opoziţie să oprim puterea atunci când ea se îndreaptă spre derapaj“, a explicat liderul PDL Gorj, Dan Vîlceanu, iniţiativa pedeliştilor de a ieşi în stradă. Vîlceanu a vorbit în discursul său şi de şeful jandarmilor, Florin Popescu, acesta refuzând iniţial să acorde PDL autorizaţie de protest.

NUMĂR

Ca întotdeauna, o problemă este numărarea protestatarilor. Şeful jandarmilor a spus că au fost undeva în jurul a 500 de persoane, iar organizatorii 2.000. „Au ochelarii prea întunecaţi“, a spus Stolojan. „Dacă au fost 500 înseamnă că aici suntem doi“, a spus ironic Traian Ungureanu în timpul declaraţiilor date jurnaliştilor. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi nu a dat până acum numărătoarea oficială.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: