Primarul Cârciumaru, în conflict cu „mârtanul” de la PNL

Şedinţă tensionată ieri la Consiliul Local Târgu Jiu. Un consilier PNL, Mihai Paraschiv, a cerut administraţiei explicaţii cu privire la un proiect de hotărâre referitor la câinii fără stăpân. Liberalul a dorit să afle cum de şi-a propus primăria să plătească prinderea a 1050 de maidanezi, dacă pe altă pagină scria că sunt doar 800 de câini fără stăpân în Târgu Jiu. „I-auzi la mârtanul ăsta”, a spus primarul printre dinţi, fără să-şi dea seama că este auzit de consilieri şi ziarişti. Conflictul a continuat şi cu voce tare, primarul reproşându-i lui Paraschiv că vrea să îşi facă imagine. „Vreţi să ieşiţi în faţă la mass media. Sunteţi prea mic ca să faceţi...”, a spus primarul Florin Cârciumaru. „Sunt cel mai mic dintre consilieri, aşa este”, i-a replicat Paraschiv.

Maşina de vot de la Consiliul Local Târgu Jiu s-a defectat puţin după ieşirea PNL de la guvernare. Un consilier liberal a cutezat să ceară explicaţii cu privire la un proiect pe care era pus să-l voteze. „Ne este arătat un grafic prin care se preconizează cum vor fi prinşi câinii până la sfârşitul anului. La o simplă analiză şi adunare a cifrelor apar 1050 de câini şi dânşii spun că sunt 800. Nu înţeleg cum este făcut acest calcul dacă nu cumva să luăm şi din altă parte. Altă problemă, apar undeva trei conducători auto. Pe perioada nopţii nu este voie, este ilegală strângerea, ce caută aici 3 conducători?”, a spus Mihai Paraschiv în şedinţa de consiliu local, precizând de asemenea că suma alocată în acest sens este prea mare, respectiv 400 mii lei,  fără să includă costurile cu hrana animalelor.

În replică, primarul Florin Cârciumaru i-a transmis consilierului să expună aceste probleme în şedinţele comisiilor şi nu în şedinţele de consiliu local. Enervat la culme, edilul l-a trimis pe acesta să prezinte situaţia colegilor de partid. „Comentaţi la PNL, în altă parte. Domnul consilier, înseamnă că nu veniţi la comisii şi nu vă preocupă. Vreţi să ieşiţi în faţă la mass media. Sunteţi prea mic ca să faceţi...”, a spus primarul Florin Cârciumaru. „Sunt cel mai mic dintre consilieri, aşa este”, i-a replicat Paraschiv. 

Explicaţia: au fost luate în calcul fătările din 2014

Conform directorului societăţii Edilitara, Alexandru Zaharia, la întocmirea graficului s-au luat în calcul şi alte variabile. „Noi am făcut o evaluare în momentul în care noi acum 60 de zile când am redactat regulamentul că ar fi 800 de câini fără stăpân. Ne-am consultat cu fundaţia cu care lucrăm, cu specialiştii din primărie, dar este normal că pe perioada când noi o să prindem aceşti câini abandonul nu ar fi întrerupt şi nici fătările. Ăsta este şi scopul înfiinţării acestui serviciu, acestei ordonanţe de urgenţă, să reducem numărul de câini fără stăpân, abandonul, riscul de agresivitate asupra cetăţenilor”, a comentat directorul societăţii Edilitara.

După şedinţă

După şedinţa de consiliu local, consilierul liberal a spus că nu i s-a părut normală atitudinea primarului. „Nu m-am lămurit, ăsta este şi motivul pentru care am votat în consecinţă.  Aşa ştie domul primar să reacţioneze, poate aşa se întâmplă la PSD, care au un punct de vedere sunt astfel catalogaţi, eu consider că este normală atitudinea mea. Atâta timp cât nu sunt de acord cu o hotărâre, nu am de gând să o votez, indiferent ce urmează să se întâmple”, a spus Mihai Paraschiv, consilier local din partea PNL.   

Primarul Florin Cârciumaru spune că Mihai Paraschiv nu trebuia să comenteze pe acest aspect mai ales că este ginerele preşedintei Asociaţiei  Pro Animals. „Eu consider că a fost o ieşire puţin necontrolată pentru că problemele se discută foarte mult în comisii. Mă mir că acest lucru a scăpat din discuţiile avute în comisie. Mă mir că nu l-au invitat sau poate greşesc. Nu am fost întrebat înainte pentru că eu pot să intervin de fiecare dată şi să lămurim lucrurile. Cred că domnul Paraschiv era cel mai puţin indicat să ridice o asemenea problemă ţinând cont de relaţia pe care o are cu doamna Şerbănoiu”, a mai spus primarul Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: