PDL l-a schimbat pe Daviţoiu din Consiliul Local Târgu Jiu

Surpriză ieri în Consiliul Local Târgu Jiu. Grigore Iustin Popescu a venit la şedinţă în locul lui Nicolae Daviţoiu şi a depus jurământul de consilier. Daviţoiu a fost exclus de câteva luni din PDL, dar a contestat şi era în aşteptarea unei soluţii. Democrat liberalii l-au scos totuşi din consiliul local, astfel că Daviţoiu anunţă că se va reorienta spre PMP sau PNL.

Nicolae Daviţoiu a fost exclus acum câteva luni din PDL, însă el a atacat decizia şi a rămas în consiliul local. Săptămâna trecută, PDL Gorj a trimis adresă la primărie prin care anunţa că excluderea lui Daviţoiu este definitivă şi că îi retrage sprijinul politic. Potrivit unor surse, Gore Popescu a fost chemat la şedinţa de consiliu înainte cu o oră. “Cu gânduri bune am venit în consiliul local. Faptul că am venit în locul domnului Daviţoiu nici nu prea are mare importanţă. Excluderea dânsului din partid nu mi-a aparţinut mie. Sper să colaborez foarte bine cu ceilalţi consilieri, cu primăria, pentru că este foarte important. Sunt în derulare o multitudine de proiecte de investiţii care trebuie duse la bun sfârşit”, a spus Gore Popescu.

Conducerea PDL are aşteptări mari de la Gore Popescu. “Domnul Gore Popescu era următorul pe lista de supleanţi. Într-adevăr am primit astăzi o demisie din partea domnului Daviţoiu, dar n-are niciun fel de valoare din moment ce era exclus din partid. Avem aşteptări mai mari de la domnul Gore Popescu pentru că acum este consilier local al partidului şi are o responsabilitate în plus”, a precizat Dan Vâlceanu, preşedintele PDL Gorj.

Daviţoiu: N-am fost lăsat să-mi dau demisia din PDL

Nicolae Daviţoiu spune că şefii PDL nu l-au lăsat să-şi dea demisia până ieri. Asta în condiţiile în care se vorbea, de ceva vreme, de excluderea sa din partid. „Am vrut să-mi dau demisia acum o lună, dar nu m-au lăsat. Am tot tărăgănat că doar-doar se vor îndrepta lucrurile. Până la urmă am decis că dacă partidul n-are nevoie de mine, ce rost mai are să stau agăţat? Probabil acum şi ei se bucură că au scăpat de mine”, a declarat Nicolae Daviţoiu. Acesta va continua să activeze pe scena politică, urmând să aleagă între PNL şi Mişcarea Populară. „Voi continua să fac politică şi voi activa tot într-un partid de dreapta. În momentul de faţă, singurele variante sunt PNL şi Mişcarea Populară. Nu am luat încă o decizie asupra candidatului formaţiunii politice pe care îl voi susţine la alegerile parţiale şi la europarlamentare. În zilele următoare mă voi decide asupra partidului la care voi adera”, a menţionat Nicolae Daviţoiu.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: