O mie de tineri din Gorj se bat pe locurile de la şcolile de poliţie

Concurenţă acerbă la şcolile de poliţie din România! Mii de tineri din întreaga ţară se luptă pentru ocuparea unui loc fie la Academia de Poliţie, fie la Şcolile de Agenţi de Poliţie. Din Gorj dau admitere la aceste instituţii circa 1.000 de tineri. Visul a zeci de tineri gorjeni de a lucra în Poliţia Română, a fost însă spulberat de testarea psihologică şi examinarea medicală.

Academia de Poliţie a scos anul acesta la concurs 754 de locuri. Numărul candidaţilor înscrişi este însă de ordinul miilor, câteva sute de tineri fiind numai din Gorj. „S-au înscris pentru Academia de Poliţie 238 de persoane. Urmare a examinării psihologice şi a examinării medicale, dintre aceşti candidaţi au mai rămas pentru a concura pe posturile scoase la concurs de Academia de Poliţie 150 de persoane“ , a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (ISJ) Gorj. De ieri şi până în data de 25 iulie tinerii vor susţine probele eliminatorii urmând ca în data de 27 şi 28 iulie, în funcţie de specialitatea aleasă, să susţină probele. Dacă au fost sau nu admişi vor afla în data de 29 iulie.

La Şcolile de Agenţi de Poliţie concurenţa este şi mai mare.  „Pentru Şcolile de Agenţi de Poliţie s-au înscris peste 700 de persoane, cei mai mulţi, circa 600, s-au înscris la Şcoala de Agenţi „Vasile Lascăr” de la Câmpina, tot aici au fost recrutaţi şi 7 candidaţi de etnie romă care vor concura pentru locurile scoase speciale pentru ei la concurs. De asemenea, s-au mai înscris 55 de persoane pentru Şcoala de Agenţi „Septimiu Mureşan” din Cluj, 6 persoane la Academia Militară Bucureşti şi o persoană pentru  Academia Forţelor Terestre Sibiu”, a adăugat Daniel Tică. 

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: