Șefii CE Oltenia pot face greșeli de 20 de milioane de euro

Acționarii Complexului Energetic Oltenia au aprobat în ședința din 26 august suma asigurată pentru directorii și supraveghetorii companiei. “Aprobă stabilirea sumei asigurate, în agregat, pentru asigurarea de răspundere profesională a membrilor Consiliului de Supraveghere și Directoratului Societății Complexului Energetic Oltenia la maxim 20.000.000 de euro”, se arată în hotărâre.

Prima licitație făcută de CE Oltenia pentru asigurarea directorilor și supraveghetorilor a fost anulată, fiind reluată. Suma pusă la bătaie pentru poliția de asigurare este de 121.222 de lei. Licitația a fost reluată, iar firmele interesate pot depune oferte până pe 11 septembrie.

Suma de 121.222 de lei este pusă la bătaie pentru emiterea unei polițe de asigurare care să acopere răspunderea civilă a persoanelor asigurate pentru daunele/ prejudiciile cauzate din culpă angajaților, partenerilor de afaceri, autorităților, acționarilor sau companiei.

Polița are și o clauză de ucidere din culpă, în vederea acoperirii costurilor de apărare rezultând din orice procedură penală inițiată împotriva unei persoane asigurate.

O altă clauză privește practicile privind angajații, care presupune acoperirea cererilor de despăgubire îndreptate împtriva managerilor referitoare la concediere sau încheiere nelegală a unui raport de muncă, inducerea în eroare, prin declarații false, a unui angajat în derularea raporturilor de muncă sau a unui aplicant, discriminarea la locul de muncă, hărțuirea la locul de muncă, umilirea, defăimarea ori invadarea vieții private la locul de muncă, practici greșite utilizate la angajare, privarea pe nedrept de oportunități în carieră, angajare sau promovare, neglijență si inegalitate in procesul de evaluare, defăimare. Clauza este obligatorie. (R.S.)

Vizualizări: 2,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: