Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

O nouă licenţă pentru aurul din Apuseni

Compania canadiană Eldorado Gold, care deţine în România mai multe concesiuni miniere în sudul Munţilor Apuseni, a anunţat că îşi extinde activitatea în România, după ce a primit, luna aceasta, licenţa de exploatare de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) pentru perimetrul minier Troiţa-Piţiguş, aflat în zona de sud a Munţilor Apuseni, şi în care se află în special zăcăminte de aur şi cupru. Perimetrul Troiţa-Piţiguş, din zona satului Bolcana, comuna Băiţa, se află la aproximativ 6 km de proiectul Certej, care este deţinut tot de Eldorado, şi aproape de oraşele Deva şi Brad.

„Zona Troiţa-Piţiguş pentru care s-a obţinut licenţa este adiacentă celorlalte perimetre pentru care compania deţine licenţe, majorând poziţia în teritoriu a Eldorado la 46 de kilometri pătraţi”, se arată în comunicatul de presă citat de focus-energetic. ANRM a acordat în luna august licenţă de exploatare pentru perimetrul Bolcana societăţii European Goldfields Deva SRL, deţinută în proporţie de 100% de Eldorado. Proiectele miniere ale Eldorado în România sunt criticate de mai multe ONG-uri de protecţie a mediului, care acuză grupul canadian că a acaparat aproape 5.000 de hectare de teren în Munţii Apuseni pentru un proiect de exploatare a resurselor naturale în care vor fi folosite cianuri. (A.A.)

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: