O nouă parcare cu taxă. Câte locuri de parcare sunt în Târgu Jiu

Parcarea din zona Coloanei fără Sfârșit din Târgu-Jiu va deveni cu plată, explică primarul Marcel Romanescu. El a anunțat că acolo va fi montată barieră și vor fi taxați cei care parchează o perioadă mai mare. La nivelul orașului sunt circa 4.000 de locuri de parcare.


”În parcarea de la coloană am amenajat un spațiu adecvat. Din păcate, foarte mulți dintre cei care dețin mașini de mare tonaj parchează în acea parcare de lângă fosta fabrică Confecția și urmează ca în perioada imediat următoare să reglăm și această situație. Putem să considerăm ca o parcare de tranzit, însă foarte multe societăți comerciale au privit-o ca o parcare în care pot să-ți lase mașinile pe perioadă nedeterminată. Parcarea a fost realizată în primul rând pentru turiștii care ajung în zona Coloanei Infinitului și lucrurile acesta se vor regla în perioada următoare prin parcare cu taxă cu barieră. Nu se plătește parcarea pe perioada în care șoferul mijlocului de transport oprește acolo pentru a face acele ore în care trebuie să rămână într-o parcare, dar pentru cei care vor rămâne pe o perioadă lungă de timp se va taxa la oră”. 

Potrivit lui Marcel Romanescu, în prezent sunt 4.000 de locuri de parcare, dar până la finalul anului își propune să mai amenajeze încă 2.000 de locuri de parcare.

”Pe parcările publice avem în jur de 4.000 de parcări publice pe raza municipiului Târgu Jiu, marcate, unde se plătește o taxă, conform hotărârii de Consiliu Local. Până la sfârșitul anului vrem să ajungem la 6.000 de locuri de parcare pe toată raza municipiului Târgu Ju. Și aici mă refer la parcări publice unde fiecare cetățean poate să oprească și să își rezolve probleme le curente. Dacă ne raportăm la cele 45.000 de mașini înmatriculate pe raza municipiului Târgu Jiu plus eu zic că aproximativ 10.000 de mașini care ajung în fiecare zi în municipiul Târgu Jiu pentru diverse situații, locurile de parcare nu sunt în momentul de față corelate cu numărul de solicitări”, explică Romanescu.

Vizualizări: 2,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: