Marcel Romanescu: Primele reparații vor fi făcute la unităţile de învăţământ afectate de cutremur

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, a purtat ieri discuţii, la Bucureşti, cu premierul României, Nicolae Ciucă şi cu ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Edilul se așteaptă ca guvernul să aloce bani, în prima ședință din această săptămână, pentru intervențiile necesare în cadrul clădirilor afectate de cutremure.

 

Prioritare vor fi unităţile de învăţământ, cele mai afectate sunt Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Palatul Copiilor și Liceul Agricol Bârsești: „Am avut o primă întâlnire cu domnul prim-ministru, Nicolae Ciucă. Ulterior, am mers la Ministerul Dezvoltării pentru că Ministerul Dezvoltării este cel care centralizează toate solicitările pentru sumele de care avem nevoie pentru a putea acoperi pagubele din urma cutremurului. M-am întâlnit cu domnul ministru al dezvoltării şi i-am pus la dispoziție toate informațiile necesare. Aici discutăm de intervențiile pe care autoritatea publică locală trebuie să le facă în perioada imediat următoare, pe baza unei evaluări de realizate de către experți autorizaţi sau acolo unde a fost nevoie de o evaluare făcută de compartimentul tehnic din cadrul primăriei municipiului Târgu Jiu. Este clar că a trebuitt să prioritizăm aceste solicitări. În primul rând, legat de bani, am trecut cu prioritate unitățile de învățământ. Acum nu neapărat pentru că unitățile de învățământ din municipiul Târgu Jiu ar prezenta un pericol deosebit, însă, ținând cont de faptul că în aceste două săptămâni elevii sunt în desfășurarea altor activități, neintrând în incinta unităților de învățământ, ne dorim ca de săptămâna viitoare să intervenim. Noi am solicitat ca în această săptămână, în prima ședință de guvern, să ne fie alocată din fondul de rezervă o anumită sumă. Conform sumei care ne va fi repartizată, ulterior stabilim exact care sunt locațiile unităților de învățământ în care vom interveni. Ştiți foarte bine că la Colegiul „Tudor Vladimirescu”, la Palatul Copiilor, la Liceul Agricol Bârsești e nevoie de o intervenție care presupune o durată mai lungă de timp. Sunt și unități de învățământ unde intervenția se poate face imediat pentru că acolo sunt doar mici fisuri la tencuială sau la zidurile despărțitoare”, a declarat Marcel Romanescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Suma necesară pentru reparații va fi alocată din fondul de rezervă, aflată la dispoziția prim-ministrului. Primarul spune că îţi doreşte ca lucrările să se facă rapid, pentru ca elevii să se întoarcă, în siguranţă, în sălile de clasă: „Pe procedură de urgență, pentru că suntem într-o situație de urgență, imediat după ce se va aloca sumă voi convoca Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Ulterior, consilierii vor intră într-o ședință și vor fi repartizate sumele pentru fiecare unitate de învățământ, ca într-o perioadă foarte scurtă de timp copiii să poată intra în unitățile de învățământ și sălile de curs să fie în cele mai bune condiții”, a adăugat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: